Завдяки впровадженню енергозберігаючих технологій теплоенергетичним підприємствам міста торік вдалось значно зекономити блакитне паливо, теплову та електричну енергію на загальну суму майже три мільйони гривень. Проте більшу частину цієї економії поглинуло зростання вартості енергоносіїв - за останні два роки ціна на природний газ зросла майже втричі.

Упродовж 2009 року була проведена значна робота по реконструкції вінницьких котелень, тепломереж міста та заміні низькопродуктивних котлів на більш сучасні та економічні. Усі ці заходи дозволили вдосконалити та підвищити якість процесу забезпечення теплом домівок городян. Крім того, значно зекономлено паливно-енергетичні ресурси, в тому числі і природний газ.

Зокрема у 2009 році в котельні по вул. Примакова в якості палива почали використовувати щепу. На вулицях Пирогова та Станіславського для покращення забезпечення гарячого водопостачання закінчені роботи по облаштуванню індивідуальних теплових пунктів. Також здійснено монтаж та наладку обладнання диспетчеризації котелень, що дасть можливість скоротити споживання палива та зменшити витрати на обслуговування котельні.

Упродовж року реконструйовано майже три кілометри теплових мереж міста. Крім того, підприємством «Вінницькі міські електромережі» здійснено реконструкцію повітряних ліній загальною довжиною понад 14 кілометрів.

Міський голова Володимир Гройсман повідомив, що результат від проведеної роботи по енергозбереженню уже є - у Вінниці на сьогоднішній день спостерігається значне зменшення обсягів споживання блакитного палива, теплової та електричної енергії. «Питання енергозбереження є досить актуальним, - говорить мер. - Перед нами відкрились нові перспективи, і ми повинні їх впроваджувати. Першочерговим завданням на сьогоднішній день є створення електронної схеми теплових мереж міста, яка стане настільною книгою для теплопостачальних організацій».


Переглядів: 2595
Поширень: 0