Власник ювелірної фірми у Вінниці 42-річний Григорій Дерун має вісім годинників.

— Найбільше люблю швейцарський ”Зеніт ґранде прімеро”, — каже. — За кордоном є принцип: годинник має коштувати не більше, ніж людина заробляє на місяць. Купую годинники сам. У ділових колах люди можуть по них оцінити свого співрозмовника. Чим дорожчий годинник, тим більше ти будеш цінувати свій час. Коли йду у спортзал, одягаю ”Сейко” — у них вдала спортивна лінія. До ділових костюмів — ”Ролекс”.

В інтернет-магазинах ”Зеніт ґранде прімеро” коштує близько $14,5 тис. На зустріч Григорій Дерун прийшов зі швейцарським годинником ”Брайтлінґ” із діамантами. Такий коштує близько $12 тис.

Годинники із дорогої серії носить вінницький бізнесмен, власник друкарні ”Енозіс” 47-річний Олександр Мельник. Кілька років тому з нього зняли годинник за $100 тис.

— Коли хочу зробити собі подарунок — купую годинник, — пояснює телефоном Олександр Мельник. — Зараз маю ”Едмарт”, ”Брайтлінґ”, ”Бреґе”, ”Картьє”. Є іменний годинник, дорогий. Але ціну не назву.

Губернатор Вінниччини Олександр Домбровський, 47 років, має кілька недорогих годинників.

— Олександр Георгійович носить їх переважно під колір костюма, — розповідає його дружина Ірина Василівна. — Більшість годинників — подаровані на різних презентаціях. Має годинник із синім паском від попереднього президента Віктора Ющенка. Один із коричневим ремінцем подарували як кращому губернатору, ще один — від Катерини Ющенко.

Ірина Домбровська носить годинник вінницького заводу ”Кристал”. Його подарував чоловік на десяту річницю подружнього життя.

Найдорожчий годинник у Вінниці продають за 36 тис. грн.

— Це швейцарський”Моріс Лакруа”, — пояснює менеджер магазину Валерій Сафар’янс, 52 роки. — Насправді дорогі годинники у Вінниці купують рідко. В основному беруть за 3–5 тисяч гривень. За дорожчими їдуть у Київ, бо там більший вибір. У дорогому сегменті ми можемо показати до десятка годинників, а там запропонують понад сотню. Наприклад, годинники ”Едмарт” входять у десятку найдорожчих у світі. Їх прикрашають діамантами. Водостійкі, мають радіочастотний сигнал. Бували випадки, що літак падав у воду, і з глибини по сигналу годинника знаходили людину. Надійні, практично не дають збою. Коштують від 300 до 600 тисяч доларів.

На руці начальника міліції Вінниці 43-річного Юрія Куцого помітили годинник фірми ”Ролекс”.

— Коштує близько 15 доларів, — сміється Юрій Іванович. — Подарував товариш три місяці тому на відпочинку в Туреччині. Як повернувся в Україну, механізм почав глючити. Здав у майстерню, там за півтори години зробили повну реставрацію. Заплатив за роботу 20 гривень. Зараз непогано працює. Спеціально дивився по Інтернету, такої марки та серії в ”Ролексі” взагалі немає. Хто не розуміється, лише чули про фірму та ціну, то окають. Я їх не розчаровую. Кажу, це справжній ”Ролекс”. Хто розуміється, не приховую, що це підробка. Собі, напевно, купувати справжнього не став би.

28-річний діджей Андрій Сіннік має шість годинників.

— Обираю лише механічні. Частіше вдягаю ”Кельвін Кляйн”, купив його кілька років тому в Німеччині за 320 євро. Дорогий для мене ще ”Касіо”, його за 350 доларів чотири роки тому з Франції привіз дядько. Він моряк, тому подарував морського годинника. Два роки тому вирішив випробувати, наскільки він водонепроникний. На відпочинку в Сімеїзі кидав його в море на глибину. Намагався дістати, рука між камінням застрягла. Мало не втопився. Але ”Касіо” дістав. Деякі з годинників ще не розпаковував, відколи купив.

Власник мережі кондитерських магазинів ”Вацак” Геннадій Вацак, 37 років, має позолочений годинник російської фірми ”Мактайм”. Ціна на нього коливається від 3950 до 27 950 грн.

— Три роки тому мені його подарувала дружина Вікторія, — говорить.

Адвокат Роман Корченюк, 30 років, збирається купити за 35 тис. грн ”Монт Блант”:

— Зараз на мені швейцарсько-російська фірма ”Романов”. Годинник позолочений механічний, купив його рік тому за тисячу доларів. Виглядають елегантно, в очі не кидаються. До цього носив ”швейцарця” за 400 доларів.

Отаман козацького полку ім. Івана Богуна Володимир Воловодюк, 42 роки, досі носить радянську ”Ракету”:

— На 16-річчя батько подарував. Коштував тоді близько 300 карбованців. І досі працює.

Генеральний консул Польщі Вінницького консульства Кшиштоф Свіделек не носить годинника вже третій рік:

— Сильно травмував руку, після цього не зручно. Раніше носив радянський ”Політ”, його мені подарував хрещений батько 30 років тому.


Переглядів: 4086
Поширень: 0