Зустріч роботодавців та людей з інвалідністю організували у Лівобережному центрі зайнятості. Там пройшов щорічний ярмарок вакансій. У пошуках роботи на нього завітало майже 6 десятків людей з інвалідністю.

Переважно це люди із проблемами опорно-рухового апарату, вадами зору та після інсультів. Окрім роботи, бажаючим працевлаштуватись пропонували навчання та безкоштовну правову допомогу.

За період січень-листопад  2017 року до Лівобережного міжрайонного центру зайнятості м.Вінниці звернулось 241 особа з інвалідністю, з яких 24% молодь до 35 років  та 46% жінок.  Це категорія безробітних яка потребує індивідуального підходу.

Під час пошуку роботи особам з інвалідністю фахівцями центру зайнятості застосовується індивідуальний підхід  з урахуванням рекомендацій МСЕК, наявної кваліфікації, освіти, професійних інтересів, здібностей.

Безробітні мають можливість прийняти участь в тематичних семінарах та тренінгах, пройти профдіагностичне обстеження та залучитися до професійного навчання.

Завдяки професіональній роботі фахівців в  2017 році за направленням центру зайнятості працевлаштовано  96 осіб з інвалідністю.

З метою сприяння інтеграції осіб з інвалідністю у суспільство, підвищення їх конкурентоспроможності на ринку праці та надання допомоги у працевлаштуванні 28.11.2017 року проведено міні - ярмарок вакансій для осіб з інвалідністю за участю представників роботодавців, а саме: ТОВ «Барлінек Інвест», МПП «Геліка», ДП «Електричні системи», ФОП Брижчук Д.А. та фахівців Вінницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги і Державної реабілітаційної установи Центра комплексної реабілітації осіб з інвалідністю «Поділля».

Ярмарок вакансій відвідали понад 90 осіб з інвалідністю, які перебувають на обліку в Вінницькому, Тиврівському, Правобережному районних , Лівобережному міжрайонному центрах зайнятості. Під час заходу всі бажаючі мали змогу ознайомитись з інформацією про професії та спеціальності, актуальні на ринку праці.

Представники роботодавців презентували вільні робочі місця (водія-навантажувача, слюсаря – ремонтника, укладальника - пакувальника,оператора на автоматичних та напівавтоматичних лініях у дерево обробленні (помічник оператора), сортувальника матеріалів та виробів з деревини, шліфувальника по дереву, продавця продовольчих товарів, в’язальника схемних джутів, кабелів та шнурів) та детально розповіли про умови праці, режим роботи, розмір заробітної плати, тривалість робочого часу та відпочинку тощо.

Під час роботи ярмарку вакансій  всі учасники мали змогу отримати консультації  фахівців  Вінницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Державної реабілітаційної установи Центра комплексної реабілітації осіб з інвалідністю «Поділля».

Адже зайнятість є однією зі сфер створення рівних можливостей для осіб з інвалідністю. Саме тому, надаючи роботу таким працівникам, роботодавець не тільки виконує норму закону щодо працевлаштування осіб з інвалідністю, забезпечує себе ефективними працівниками, а й допомагає цим людям бути рівноправними членами суспільства.



Переглядів: 2065
Поширень: 0