Упродовж останніх років Вінницька міська рада кардинально змінила підхід до здійснення регуляторної політики у сфері господарської діяльності. Для цього депутати Вінницької міської ради та виконавчий комітет приймали ряд важливих рішень. Вони спрямовані на регулювання діяльності у сфері торгівлі, транспортних перевезень, будівництва, благоустрою та оренди комунального майна. На черговій сесії депутати міської ради заслухали звіт щодо здійснення державної регуляторної політики виконавчими органами у 2009 році.

Минулого року виконавчі органи відстежували результативність діючих актів та їх вплив на підприємницький клімат у місті. Зокрема, завдяки прийнятому у 2007 році Положенню про ринковий збір, надходження до бюджету міста у минулому році збільшились на 72,6%.

В зв\'язку із введенням нової процедури щодо оренди комунального майна (зокрема, проведення конкурсів та аукціонів), підвищилась ефективність його використання та збільшилась кількість орендарів. Відтак, надходження від оренди комунального майна до міського бюджету збільшились в середньому на третину. Крім того, депутати міської ради вже у поточному році ухвалили рішення про тимчасовий пільговий режим нарахування орендної плати. Таким чином, суб\'єкти малого та середнього підприємництва до 1 січня наступного року сплачуватимуть лише 70% від встановленого раніше розміру оренди.

За словами начальника управління економіки і інвестицій Вінницької міської ради Галини Якубович, регуляторна політика спрямована на вдосконалення будь-якої співпраці суб\'єктів господарювання з міською владою. «Значно удосконалюється вирішення питань, які стосуються надання адміністративних послуг, - говорить Галина Якубович. - Якщо раніше термін видачі дозволу на розміщення об\'єктів торгівлі складав десять робочих днів, то на сьогоднішній день, завдячуючи нововведеним алгоритмам роботи, цей термін скорочено вдвічі». За єдиною системою надання адміністративних послуг у Центрі «Прозорий офіс» сьогодні можна отримати дозвільні документи, необхідні консультаційні послуги, здійснити державну реєстрацію суб\'єктів господарювання тощо. Упродовж минулого року Центром видано понад вісім тисяч документів дозвільного характеру.


Переглядів: 2584
Поширень: 0