Працівники відділу ювенальної превенції Вінниччини розшукали трьох неповнолітніх. Двох 16-річних дівчат знайшли на території Кіровоградської області, а 13-річного хлопця з Козятина, який вирішив не повертатись додому після сварки з матір’ю, повернули рідним вже за годину.

 Про зникнення 16-річної дівчини увечері 8 грудня до поліції повідомили її рідні. Останній раз на зв'язок неповнолітня виходила близько 16 години і після цього вимкнула телефон. Поліцейські негайно взялися за її пошуки. Першочергово було з’ясовано, що вона раніше ніколи не залишала домівку. Правоохоронці відпрацювали зв’язки неповнолітньої, опитали її друзів, знайомих та встановили, що дівчина могла поїхати в Кіровоградську область до друга. Саме в 20-річного хлопця її і знайшли поліцейські. Про те, що їде в гості, своїм рідним дитина не сказала. Поліцейські провели з нею профілактичну бесіду та повернули батькам.

Ще одну 16-річну втікачку, яку близько двох тижнів розшукували поліцейські та рідні, вінницькі правоохоронці знайшли також на Кіровоградщині. Через непорозуміння з матір’ю дівчина вже неодноразово тікала з дому до батька, або до бабусі в іншу область, але цього разу до рідних вона не доїхала. Опитавши її друзів та відпрацювавши сторінки в соцмережах, працівники ювенальної превенції встановили, що дівчина перебуває в Кіровоградській області в подруги, з якою познайомилась через Інтернет. Правоохоронці поспілкувались з дівчиною та її матір’ю, зазначивши, що треба більше уваги приділяти дитині. Поліцейські пояснили неповнолітній, які ризики можуть нести знайомства в Інтернеті, адже в соцмережах багато людей із сумнівними намірами ховаються за фейковими акаунтами. На щастя, її подорож до нової знайомої з соцмережі, закінчилася благополучно та з дівчиною нічого поганого не сталося.

У Козятині неповнолітнього втікача поліцейські розшукали протягом години. Місцева жителька звернулась до поліції з заявою про зникнення її 13-річного сина. Після сварки підліток пішов з дому та не повернувся. В ході перевірки торгівельних і розважальних закладів та місць масового скупчення молоді, поліцейські розшукали підлітка. Під час бесіди він пояснив, що гуляв, аби заспокоїтися після сварки з мамою. Поліцейські пояснили хлопцю про неприпустимість такої поведінки, а також про те, до яких негативних наслідків можуть призвести подібні вчинки.

Протягом 11 місяців цього року на Вінниччині до поліцейських надійшло 177 повідомлень про зникнення неповнолітніх, їх усіх повернули батькам або опікунам. 151 дитину поліцейські знайшли упродовж доби.



Переглядів: 1763
Поширень: 0