13 грудня м. Вінниці з вікна випав 2-річний хлопчик. Дитина з переломом ключиці знаходиться у реанімації. Під час трагедії батьків хлопчика не було вдома - матір на кілька днів поїхала у Харків на навчальну сесію, а батько вночі пішов у магазин.

Близько 4.00 до поліції надійшло повідомлення про те, що з будинку на вулиці Стрілецькій з вікна випала дитина.

Слідчо-оперативною групою поліції на місці події було встановлено, що 2-річний хлопчик випав з вікна квартири, розташованої на другому поверсі. Двері у квартиру ніхто не відчиняв. Сусіди розповіли, що чули, як хлопчик кликав батька. Поки лікарі надавали дитині допомогу, а поліція намагалась з’ясувати, що відбувалось у квартирі на момент трагедії, з’явився 24-річний батько дитини. Він повернувся з магазину та жахнувся від того, що сталось за час його відсутності.

Як розповів начальник Лівобережного відділення поліції Роман Андрущак, попередньо встановлено, що дитина, прокинувшись вночі, почала шукати батька. Не знайшовши його у кімнаті, хлопчик вийшов на балкон. Вікно знаходилось у режимі провітрювання. Малюк заліз на диван, що знаходився біля вікна, відчинив його та випав.

За словами начальника ювенальної превенції ГУНП у Вінницькій області Людмили Кузнєцової, родина у якій виховується хлопчик, благополучна. Мама навчається у Харкові і зараз перебувала на сесії, залишивши дитину дома з батьком.

Загрози життю хлопчика немає. Він з переломом ключиці знаходиться під наглядом лікарів.

Наразі вирішується питання про притягнення батька дитини до кримінальної відповідальності за невиконання обов’язків по догляду за дитиною.

Шановні батьки, у жодному разі не залишайте малюків самих у кімнаті, а тим більше – у квартирі. За кілька хвилин дитина може накоїти небезпечних справ, які можуть призвести до біди. Якщо треба терміново кудись піти, візьміть дитину з собою, або попросіть доглянути за нею рідних чи сусідів. Пам’ятайте, що життя ваших дітей залежить лише від вас самих.



Переглядів: 2303
Поширень: 0