Оперативники управління карного розшуку затримали злочинну групу з двох осіб за підозрою у вчиненні крадіжок акумуляторних батарей з базових станцій мобільних операторів. На рахунку затриманих більше десятка злочинів з матеріальними збитками на суму понад мільйон гривень. Один з правопорушників в минулому вже вчиняв аналогічні правопорушення та зараз очікує на судове рішення по справі, де обвинувачується у скоєнні 27 крадіжок.

З осені 2017 року до поліції почали надходити повідомлення з різних районів Вінниччини про крадіжки обладнання з базових станцій мобільних операторів.

У Вінниці затримали злочинців, які крали акумулятори з веж мобільного зв'язку

В ході проведення розшукових заходів оперативники встановили осіб, причетних до вчинення крадіжок. Ними виявились двоє раніше судимих за майнові злочини жителів Вінницького району віком 34 та 37 років. Одного з чоловіків поліцейські затримали в середині грудня – він викрав в односельця «ВАЗ 2110», іншого, оголошеного в розшук, вчора. 37-річний чоловік провів за гратами більше 7 років та, звільнившись, продовжив злочинну діяльність – протягом ‎‎2015-2016 років на території Вінниччини в складі злочинної групи вчинив 27 крадіжок матеріальних цінностей з веж стільникового зв’язку. Судом йому було обрано міру запобіжного заходу у вигляді арешту з правом внесення грошової застави в 110 тисяч гривень. Зловмисник очікує на судове рішення по справі.

У Вінниці затримали злочинців, які крали акумулятори з веж мобільного зв'язку

Відомо, що чоловіки проникали до станцій та викрадали акумуляторні батареї. Вартість одиниці такого обладнання - близько 9 тисяч гривень. Своїми діями злочинці завдали операторам матеріальних збитків на понад мільйон гривень. У правопорушників поліцейські вилучили акумулятори, а також ряд інших речей, добутих незаконним шляхом.

У Вінниці затримали злочинців, які крали акумулятори з веж мобільного зв'язку

Зараз зловмисники перебувають в ізоляторі тимчасового тримання та підозрюються у вчиненні 17 крадіжок матеріальних цінностей з веж стільникового зв’язку. Їх перевіряють на причетність до вчинення аналогічних злочинів на території інших областей.

У Вінниці затримали злочинців, які крали акумулятори з веж мобільного зв'язку

За даними фактами відкриті кримінальні провадження за ст.185 КК України (крадіжка). Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до дванадцяти років з конфіскацією майна.



Переглядів: 1983
Поширень: 0