Окрім прибирання прибудинкових територій від сміття та хмизу, вони також обрізали кущі, білили дерева, бордюри, контейнерні майданчики, ремонтували та фарбували лавки тощо. За три тижні силами ЖЕКів було очищено від опалого листя та сміття 2875 тис. м2 зелених зон; прибрано від бруду та залишків посипочних матеріалів 1247 тис. м2 твердого покриття прибудинкових територій; побілено більш як 14,7 тисяч дерев; вивезено 837 м3 листя та гілля; ліквідовано 82 стихійних сміттєзвалища. Усі роботи по впорядкуванню територій, які обслуговуються житлово-експлуатаційними конторами, планується завершити до 20 квітня.

Більша частина Вінниці вже прибрана. У цьому переконався Вінницький міський голова під час об\'їзду містом. Мер зустрівся із мешканцями будинків, які піднімали питання про паркування транспортних засобів у дворах та прибирання деяких місць, де накопичилось багато сміття. Стосовно паркування Володимир Гройсман розпорядився відпрацювати по кожному двору схему, де можна було б організувати пракувальні майданчики, та обговорити це питання із мешканцями. Жителі самостійно прийматимуть рішення про доцільність створення міні-парковок у їхніх дворах. Таким чином, відведення спеціальних місць для автівок мешканців дозволить розмежувати зелені зони, дитячі майданчики, та, власне, самі міні-стоянки.

Стосовно сміття міський голова запропонував мешканцям разом із працівникам комунальних служб вийти на суботники та спільними силами прибрати забруднені території. «Коли мені говорять, що на прибудинковій території брудно, у мене з\'являється зворотне запитання: а хто накидає те сміття? Якщо мешканці самі візьмуть участь у прибиранні, то наступного разу вони подумають, чи варто смітити у власному дворі. Я думаю, ми повинні об\'єднуватись у наведенні порядку. І це нормально, бо, в першу чергу, господарями на прибудинковій території є самі жителі».

Напередодні Великодня ЖЕКами було проведено суботник, у якому в якості помічників-добровольців взяли участь 800 мешканців багатоповерхівок. Готовність жителів допомогти навести порядок на прилеглих до їхніх будинків територіях надихнула комунальників на ідею - під час проведення другого загальноміського суботника, який відбудеться у п\'ятницю, 16 квітня, закликати мешканців, трудові колективи та громадські організації міста спільно прибрати територію центрального парку ім. Горького. Збір небайдужих вінничан - о 9:00 біля концертної зали «Райдуга», де їм роздадуть мішки для сміття та інвентар. Комунальні служби сподіваються, що охочих допомогти виявиться чимало.


Переглядів: 2837
Поширень: 0