Минулого року в 39 будинках, де створено ОСББ, за кошти міського бюджету було виконано капітальний ремонт одного з конструктивних елементів. Ще 9 об’єднань продовжили відновлювати свої багатоповерхівки, скориставшись міською програмою співфінансування 70Х30.

Капремонт за кошти міського бюджету в переважній більшості здійснювався у новостворених ОСББ. Минулого року у 37 багатоквартирних будинках Вінниці було створено 36 об’єднань. Протягом перших тижнів цього року у місті створено ще два нових ОСББ і тепер всього в обласному центрі функціонує 477 об’єднань, які охоплюють 509 багатоквартирних будинків.

«Торік працівники Ресурсного Центру підтримки ОСББ м. Вінниця надали 1029 консультацій: 422 - у приміщенні Ресурсного центру, що по вулиці Келецькій; 481 - телефонних та 126 консультацій у "Зеленому офісі" Вінницької міської ради. Крім того, спільно із відділом по розвитку ОСББ міської ради було проведено 72 інформаційно-роз'яснювальні зустрічі із мешканцями міста щодо переваг, порядку створення, фінансово-господарської діяльності ОСББ», - повідомив начальник відділу по розвитку об'єднань співвласників багатоквартирних будинків міської ради Ігор Іванов.

За останні роки міська рада та її виконавчий комітет прийняли низку рішень по підтримці об’єднань. Діє кілька інструментів підтримки. Найефективніший, як показує практика, - капітальний ремонт одного із видів конструктивних елементів за рахунок міського бюджету.

Мешканці самі обирають, що їм необхідно зробити – дах, фасад чи замінити мережі. Виконати інші ремонтні роботи, в тому числі і з підвищення енергоефективності, можна і за програмою співфінансування, коли місто бере на себе 70% витрат.

У січні цього року у Вінниці створили ще два ОСББ.

 



Переглядів: 1956
Поширень: 0