Концерн Поділля

Направлений на те, щоб вивести талановитих шеф-кухарів з закритих кухонь під світло софітів, проект «13 шефів» стартує у нашому місті!

Про це розповіла його кураторка Олена Павлова.  

«Коли корисне поєднується з приємним, а пізнавальне зі смачним, коли у колі збираються 13 шефів, як 13 лицарів круглого столу, коли панує атмосфера взаємопідтримки та досягаються неймовірних вершин майстерність та фантазія», – такими були підсумки проекту, що вже третій рік триває у кількох містах України. А розпочав все львівський кухар Андрій Валовий, який вважає, що є три професії у світі, яким не можна навчити, але які дарує Бог серцям, рукам та душам – це священик, лікар і кухар.

Haute cuisine: 13 шеф-кухарів підвищуватимуть свою кваліфікацію у гастрономічному проекті

Haute cuisine: 13 шеф-кухарів підвищуватимуть свою кваліфікацію у гастрономічному проекті

Олена Павлова

Haute cuisine: 13 шеф-кухарів підвищуватимуть свою кваліфікацію у гастрономічному проекті

Haute cuisine: 13 шеф-кухарів підвищуватимуть свою кваліфікацію у гастрономічному проекті

Презентація проекту у Вінниці

Проект «13 шефів» з успіхом пройшов у Львові, Івано-Франківську і Харкові, а відтепер до нього залучаються ще Тернопіль, Дніпро, Київ, Хмельницький і Вінниця. Метою є розкрити потенціал кухарів і рестораторів, розвивати сучасні кулінарні технології і, зрештою, вивести українську кухню на світовий рівень. Завдання кураторів створити дієву платформу для обміну досвідом і розвитку рестораторів і кухарів, в якій останні матимуть змогу не лише демонструвати, але й постійно підвищувати свій рівень. 

Haute cuisine: 13 шеф-кухарів підвищуватимуть свою кваліфікацію у гастрономічному проекті

Haute cuisine: 13 шеф-кухарів підвищуватимуть свою кваліфікацію у гастрономічному проекті

Haute cuisine: 13 шеф-кухарів підвищуватимуть свою кваліфікацію у гастрономічному проекті

 Haute cuisine: 13 шеф-кухарів підвищуватимуть свою кваліфікацію у гастрономічному проекті

Керівники проекту у різних містах та фіналісти минулорічної версії проекту

Haute cuisine: 13 шеф-кухарів підвищуватимуть свою кваліфікацію у гастрономічному проекті

Їжа, це не лише насичення, це у першу чергу емоції, завдяки емоційній пам’яті ми можемо пригадувати виразні смаки та ті місця, в яких нам було добре. Тож гарний ресторан може стати атракцією міста. Чи не час і нашому місту заявити, що Вінниця – не лише фонтани, але й смачна їжа?! Ще одна мета проекту: знайти ресторани-символи міста, які можна буде рекомендувати гостям, розвиваючи гастрономічний туризм.

Haute cuisine: 13 шеф-кухарів підвищуватимуть свою кваліфікацію у гастрономічному проекті

Haute cuisine: 13 шеф-кухарів підвищуватимуть свою кваліфікацію у гастрономічному проекті

Haute cuisine: 13 шеф-кухарів підвищуватимуть свою кваліфікацію у гастрономічному проекті Haute cuisine: 13 шеф-кухарів підвищуватимуть свою кваліфікацію у гастрономічному проекті

До 12 лютого у проект відберуть 10-13 учасників з Вінниці та Хмельницького. Потім відбудеться близько дюжини закритих вечорів, під час яких учасники оцінюватимуть одного з колег. А вінничани матимуть змогу спостерігати за подією завдяки фото та відео-звітам в яких демонструватимуться презентації шефів.

Haute cuisine: 13 шеф-кухарів підвищуватимуть свою кваліфікацію у гастрономічному проекті

Haute cuisine: 13 шеф-кухарів підвищуватимуть свою кваліфікацію у гастрономічному проекті Haute cuisine: 13 шеф-кухарів підвищуватимуть свою кваліфікацію у гастрономічному проекті

Кожен соло-виступ шеф-кухаря повинен включати презентацію сет-меню з п’яти страв: холодної закуски, гарячої закуски, рибної страви, м’ясної та десерту. Довільною програмою є особливий шоу-майстер-клас. Решта кухарів виставляють колезі оцінки за стобальною системою. А на фінальній гала-вечері проекту (своєрідному кухарському «Оскарі»), що пройде в одному з кращих ресторанів країни, в кінці року, буде названо кращих у шістьох номінаціях.

На кожну з званих вечерь планують запрошувати зіркового гостя, серед яких будуть засновник «Клубу Галицької Кухні» Всеволод Поліщук, легендарний шеф Олександр Якутов, телеведучий та автор книги «Смачна країна» Костянтин Грубич, тощо.

Haute cuisine: 13 шеф-кухарів підвищуватимуть свою кваліфікацію у гастрономічному проекті Haute cuisine: 13 шеф-кухарів підвищуватимуть свою кваліфікацію у гастрономічному проекті

Haute cuisine: 13 шеф-кухарів підвищуватимуть свою кваліфікацію у гастрономічному проекті Haute cuisine: 13 шеф-кухарів підвищуватимуть свою кваліфікацію у гастрономічному проекті

Оцінюватимуться, насамперед, вміння використовувати нові технології у приготуванні страв, використання сезонних і локальних продуктів нашого регіону, вишуканість та оригінальність подачі страв, підбір напоїв, уміння створити легенду про кожен з наїдків. Подібні вечері проходитимуть раз на місяць.

Haute cuisine: 13 шеф-кухарів підвищуватимуть свою кваліфікацію у гастрономічному проекті Haute cuisine: 13 шеф-кухарів підвищуватимуть свою кваліфікацію у гастрономічному проекті

Кухар "Канапе" Віталій Будзінський та кухар "Мармаріс" Борис Сиченко

Haute cuisine: 13 шеф-кухарів підвищуватимуть свою кваліфікацію у гастрономічному проекті

ВІнницька рестораторка та ресторатори з Хмельницького

Вже відомо, що з Хмельницького братимуть участь з ресторації «Шпігель» і «Південна брама» (їх представляли ресторатори Артем Блаута та Володимир  Діль). З Вінниці зголосились Борис Сиченко («Мармаріс») та Віталій Будзінський («Канапе»), також готові продемонструвати свої таланти кухарі ресторанів «Старий замок», «Батерфляй» і «Батискаф» (шеф-кухар Резо Теймуразов). Чекаємо на решту учасників та дату першої показової вечері. Смакуймо життя!



Переглядів: 1326
Поширень: 0

Меблі для дому - ПетроЦентр