Цьогоріч відвідувачі реабілітаційного центру "Гармонія" вирішили взяти участь у двох десятках заходів - це і конкурси краси, і екскурсії, і спортивні змагання. 

- Ми плануємо поїздку в Ботанічний сад Києва, плануємо проведення гри "Що? Де? Коли?", і "Країнознавство" - розповідає соціальний педагог Центру реабілітації "Гармонія" Людмила Нецкіна.

Центр "Гармонія" відвідує близько 100 вінничан віком від 7 до 35 років. І майже усі вони "за" будь-яку ініціативу.

- Взагалі, ми подорожуємо і в Україні, і за кордоном, ми не боїмося, - говорить Людмила Нецкіна. - Головне, зняти бар'єри ось тут (ред.-в думках) і навчитися попросити ту ж саму допомогу коректно, правильно і не соромитися.

Вінничанин Андрій Щербацький у 18-річному віці отримав травму, що позбавила його можливості ходити. Він опанував емоції і став жити активно.  Нині працює диспетчером у службі перевезення людей на візках. Відвідує спортзал,  бере участь у спортивних заходах, які проводять у центрі реабілітації "Гармонія" та за її межами.

- В нас скоро будуть змагання по арм-реслінгу тут у Центрі, - розповідає Андрій Щербацький. - Змагання по новусу, шахматам, шашки, плавання, бадмінтон - видів є дуже багато. Одне з таких найбільш масштабних буде восени - змагання з регбі.

Детальніше у відеосюжеті:

 



Переглядів: 1807
Поширень: 0