Вінницькою місцевою прокуратурою спільно з оперативними працівниками Управління протидії наркозлочинності ГУНП у Вінницькій області продовжується системна робота по боротьбі з незаконним обігом наркотичних засобів та психотропних речовин на території міста Вінниці та Вінницького району.

Так, у середу, 24 січня, задокументовано черговий факт виготовлення психотропних речовин жителем м. Вінниці, який в одній із квартир організував лабораторію з виготовлення психотропів з метою подальшого збуту.

Вінничанин у своїй квартирі організував нарколабораторію

Проведеним обшуком, за місцем проживання останнього, виявлено та вилучено хімічне обладнання, інгредієнти для виготовлення психотропних речовин, наркотичні речовини – ймовірно канабіс, порошкоподібну речовину – ймовірно амфетамін, електронні ваги та інші речі призначені для незаконного бізнесу "ділка".

Відомості, за вказаним фактом, внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньою правовою кваліфікацією ст. 307 КК України – незаконне виготовлення та зберігання психотропних речовин з метю збуту (санкція статті передбачає покарання до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна).

Вінничанин у своїй квартирі організував нарколабораторію

На даний час слідчі дії тривають, вилучені речовини та обладнання для їх виготовлення направлені для проведення експертиз. Після встановлення всіх обставин дії особи можуть отримати додаткову кваліфікацію, а як наслідок і більш суворе покарання.

Незважаючи на постійні затримання та притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності за незаконний збут наркотичних засобів та психотропних речовин, подібні випадки останнім часом набули масового характеру, як наслідок, приносячи непоправну шкоду особам які їх вживають, суспільству й державі в цілому. Переслідуючи мету легкої наживи, за незаконний збут наркотиків, ділки нехтують не тільки загальними принципами моралі, а й здоров'ям великої кількості людей які піддались згубному впливу цієї отрути. Слід зауважити, що кримінальну відповідальність за злочини у даній сфері несуть не тільки особи, які збувають чи виготовляють наркотичні засоби, але і ті, хто їх зберігає для власного вживання.

Вінничанин у своїй квартирі організував нарколабораторію

Зокрема, Вінницькою місцевою прокуратурою лише за 2017 рік до суду скеровано більше 210 обвинувальних актів у кримінальних провадженнях пов’язаних з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин та їх аналогів (у 2016 році таких кримінальних проваджень скеровано до суду більше 90).



Переглядів: 1893
Поширень: 0