У січні 2018 року у Вінниці створено ще одну прийомну сім’ю, до якої влаштовано дитину-сироту. Наразі у місті налічується 16 прийомних сімей, у яких виховується 20 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.

У службі у справах дітей Вінницької міської ради на обліку дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, перебуває 254 дитини. Під опікою чи піклуванням виховується 178 дітей, у прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу - 43 дитини.

Протягом 2017 року у Вінниці усиновлено 20 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. На жаль, 27 дітей даної категорії виховується у дитячих інтернатних закладах різного підпорядкування. На даний час не знайшлися сім’ї, які б виявила бажання і готовність стати для цих дітей їх сім’єю. Служба у справах дітей Вінницької міської ради постійно проводить роботу з метою виявлення таких сімей та влаштування до них дітей.

У Вінниці створили першу у цьому році прийомну родину

«Ми робимо все для того, щоб соціальних сиріт ставало менше, щоб кожна дитина мала можливість виховуватись у сім’ї. Ми чекаємо всіх небайдужих до долі дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, громадян, які готові теплотою своїх сердець обігріти дітей, які на це чекають», - зазначила начальник служби у справах дітей Вінницької міської ради Людмила Шафранська.

У Вінниці створили першу у цьому році прийомну родину

Вінничани, які готові допомогти дітям отримати сім’ю, можуть звернутися до служби у справах дітей Вінницької міської ради за телефонами: 67-14-24, 67-13-73.

Люди, які беруть дитину в прийомну родину, отримують від держави щомісяця соціальну допомогу у розмірі 2 прожиткових мінімуми на дитину відповідного віку. Також їм дають одноразову допомогу з міського бюджету відповідно до рішення виконкому у розмірі 25 тисяч гривень.



Переглядів: 3114
Поширень: 0