Днями на митному посту «Вінниця-Центральний» Вінницької митниці ДФС одним із представників місцевого товариства подав електронну митну декларацію. Заповнено її було згідно з обраним митним режимом «експорт» на товар «пиломатеріали необрізні (дошка) з деревини – дуб, свіжорозпиляні уздовж, незібрані, нестругані, не шліфовані, без торцевих з’єднань», загальним об’ємом 18 м3.

В ході здійснення митних формальностей спрацювала автоматизована система управління ризиками (АСАУР). Враховуючи цей факт, митники спільно зі співробітниками Служби Безпеки провели стовідсотковий огляд вантажу. За результатами перерахунку та вимірювання встановили, що розміри товару не відповідають заявленим у товаросупровідних документах на 2,4984 м3. Орієнтовна вартість незадекларованих лісоматеріалів - 1100 євро. Додатково для огляду вантажу було залучено експерта Вінницької ТПП, який підтвердив зазначені невідповідності в товаросупровідних документах

Даний факт свідчить про незаконні дії декларанта, що не заявив митному органу достовірні відомості про товар, який підлягає обов’язковому декларуванню при перевезенні через митний кордон України.

Наразі лісоматеріали вилучено та складено протокол про порушення митних правил за ознаками правопорушення, передбаченого ст. 472 «Недекларування товарів, транспортних засобів комерційного призначення».



Переглядів: 1583
Поширень: 0