Для того, щоб вінничани взимку могли комфортно ходити біля магазинів, торгових центрів і закладів харчування, Правилами благоустрою території Вінниці передбачено, що суб’єкти господарювання, які утримують чи експлуатують об’єкти, зобов’язані прибирати сніг та лід. Моніторять виконання цих правил працівники КП «Муніципальна поліція». Після відкриття Ситуаційного центру вони можуть це робити віддалено – за допомогою камер відеоспостереження, які розміщені по місту.

Після снігопадів комунальні служби очищають міські дороги, тротуари та дворові території. Однак виконання частини зимових робіт є обов’язком і підприємців. Відповідно до Правил благоустрою території міста Вінниці, суб’єкти господарювання зобов’язані прибирати навколишню територію біля своїх торгових центрів, магазинів, об’єктів побутового обслуговування чи громадського харчування, підприємств, автомийок та автомайстерень. Це ж стосується і установ та організацій.

Суб'єкти господарювання, що утримують або експлуатують вказані об'єкти, мають прибирати сніг і лід на відстані 20 метрів по периметру об’єкту та до проїжджої частини вулиці.

В разі невиконання цих вимог, відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП), підприємців можуть оштрафувати від 850 до 1700 грн. За останній тиждень працівники «Муніципальної поліції» склали 12 протоколів щодо цих питань.

За інформацією гідромедцентру, сьогодні буде хмарно з проясненнями. Протягом дня йтиме невеликий сніг. Температура протягом доби від – 2 до +30С. За таких погодних умов можлива ожеледиця. Тому близько 500 двірників щодня слідкують за належним утриманням прибудинкових територій, вулиці міста за потреби обробляються протиожеледними заходами.

13-14 лютого прогнозується без істотних опадів, вночі – від – 3 до – 8оС, вдень – від –3 до + 2оС.



Переглядів: 1960
Поширень: 0