Тривожні виклики та виїзди на місце злочину – це частина її професії. А ще – щоденні тренування з напарницею – вівчаркою Стеллою. 29-річна Анна Грачова – єдина жінка-кінолог у вінницькій поліції. Капрал поліції працює менше року, однак, вже має позитивні результати роботи і впевнилась, що обрана професія їй до душі.

Любов до тварин визначила її майбутнє. За фахом Анна лікар-ветеринар. Тож, коли побачила оголошення про набір до кінологічного центру поліції – без вагань подала анкету. Ази майбутньої професії Анна опановувала впродовж шести місяців у Житомирському навчальному центрі підготовки поліцейських разом зі своєю напарницею - вівчаркою Стеллою.

Поліцейська-кінолог Анна Грачова: «Моя робота – це велике терпіння помножене на любов»

- Ця робота легка, якщо любиш собак. Вона вимагає великого терпіння, впевненості, наполегливості, гарної фізичної підготовки , - переконана Анна.

Стеллі лише півтора роки. Її тренуванням поліцейська займається щодня по по 3-4 години. Стелла - пошуково-розшукова собака, яка залучається до розшуку злочинців. Цей напрямок - досить складний, і щоб виховати собаку-професіонала потрібно щонайменше рік ретельних занять.

Поліцейська-кінолог Анна Грачова: «Моя робота – це велике терпіння помножене на любов»

Службовий собака – перший помічник у розкритті злочинів. На рахунку Ганни і її чотирилапої напарниці – вже кілька таких професійних перемог. Вони залучалися до розкриття розбійного нападу в Оратівському районі. Стелла зуміла допомогти вийти на злочинців. По запаховому сліду собака привела поліцейських за 600 метрів від місця вчинення злочину, де зловмисники викинули викрадені мобільні телефони, та допомогла вийти на автомобіль правопорушників.

Поліцейська-кінолог Анна Грачова: «Моя робота – це велике терпіння помножене на любов»

У селі Мурафа Шаргородського району службова собака допомогла правоохоронцям затримати квартирних злодіїв. Стелла вивела на групу осіб, що вчинили злочин.

У непростій роботі Анну підтримує її сім’я – чоловік Яків, який працює ветеринаром, та 3-річний син Андрій. Поліцейська переконана, що все в житті потрібно робити з любов’ю - лише тоді буде успіх та гармонія на роботі і в родині.



Переглядів: 3418
Поширень: 0