Фінансова децентралізація найкоротший шлях до незалежності місцевих бюджетів. Окрім того – це можливість планування розвитку територій та втілення реальних проектів. Такого висновку не складно дійти, якщо завітати у ті населені пункти, де ще вчора все було по буденному сірим, а вже сьогодні тут кипить робота: ремонтуються дороги, оновлюються будівлі шкіл, дитячих садків та лікарень, відкриваються спортивні і культурні заклади тощо.

Отож, за ініціативи Вінницького регіонального відділення Асоціації міст України, поділитися зокрема першими здобутками фінансової децентралізації, дізнатись про шляхи збільшення надходжень до місцевих бюджетів та почути про останні зміни у податковому законодавстві зібрались начальники фінансових управлінь на бухгалтери ОТГ.

У Вінниці провели практикум для бухгалтерів ОТГ по фінансовій децентралізації

Під час Практикуму фахівці фіскальної служби Вінниччини розповідали присутнім про важливість взаємодії органів місцевого самоврядування з податковими органами задля спільної мети – наповнення бюджетів.

У Вінниці провели практикум для бухгалтерів ОТГ по фінансовій децентралізації

Зупинились на останніх податкових нововведеннях. Окрім того, детально поінформували учасників зібрання про нюанси цьогорічного деклараційного процесу.

У Вінниці провели практикум для бухгалтерів ОТГ по фінансовій децентралізації

А задля кращого засвоєння отриманих теоретичних знань та втілення їх на практиці, роздали брошури, буклети та листівки, спеціально виготовлені для ОТГ фахівцями відділу комунікацій ГУ ДФС у Вінницькій області.

У Вінниці провели практикум для бухгалтерів ОТГ по фінансовій децентралізації

Довідка.

Три роки тому, 1 квітня 2014 року, за ініціативи Володимира Гройсмана, стартувала реформа місцевого самоврядування, яка базується на основі положень Європейської Хартії місцевого самоврядування і впроваджується на основі Концепції реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади.

Головним завданням реформи є досягнення оптимального розподілу повноважень між органами місцевого самоврядування та органами виконавчої влади на різних рівнях адміністративно-територіального устрою за принципами субсидіарності та децентралізації.

Першим кроком на шляху реалізації реформи – стало завдання  щодо фінансової децентралізації, яка розпочалася з прийняття змін до Бюджетного та Податкового кодексів України. 



Переглядів: 2181
Поширень: 0