Протягом січня посадовими особами Вінницької митниці ДФС було складено 105 протоколів про порушення митних правил. Вартість предметів правопорушень становить 1,8 млн. грн. Предмети порушення митних правил вилучено у 14 справах на загальну суму 19 тис. грн.

89 протоколів (близько 85%) складено за ознаками правопорушень, санкції яких не передбачають конфіскації. Це, переважно, - перевищення терміну транзиту та тимчасового ввезення транспортних засобів на іноземній реєстрації.

Основними предметами порушення митних правил у січні були алкогольні напої, лісоматеріали, тютюнові вироби, транспортні засоби та психотропні речовини.

З початку року одним із пріоритетних напрямків діяльності митниці є боротьба з порушеннями митних правил, які пов’язані із незаконним переміщенням транспортних засобів особистого користування на іноземній реєстрації. В цьому напрямку налагоджена взаємодія з підрозділами Національної поліції області. У січні до органів поліції було направлено 8 повідомлень про кримінальні правопорушення за ст. 358 КК України «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів». У більшості випадків, громадянами при переміщенні транспортних засобів через митний кордон України, для проходження митного контролю, надавалися підроблені довіреності та свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу.



Переглядів: 2141
Поширень: 0