Кабінет Міністрів України своєю Постановою від 7 квітня 2010 року передбачив різні розміри таких виплат по дев\'яти категоріях ветеранів. Окрім цього усі інваліди Великої Вітчизняної та учасники бойових дій під час ВВв, які проживають у Вінниці, отримають додаткову грошову допомогу від міської влади. Раніше вона видавалась не усім, а лише згідно списків, які подавались ветеранськими організаціями обласного центру.

Цьогоріч міською владою Вінниці була започаткована ініціатива щодо відзначення грошовими преміями усіх без винятку інвалідів Великої Вітчизняної (розмір матеріальної допомоги 200 грн.) та учасників бойових дій ВВв (розміром у 150 грн.). Це додаткові кошти до тих, які їм має виплатити держава. «Можливо, це і невеликі гроші, але ми виходили з наших реальних можливостей, - говорить заступник міського голови Андрій Рева. - Зрозуміло, що ці люди заслуговують набагато більшого. Те, що ми можемо реально зробити у цей кризовий час, це теж є нашим внеском у справу допомоги тим людям, які здобули для нас Велику Перемогу».

Одноразову допомогу з державного бюджету ветерани отримають по місцю їх реєстрації в органах пенсійного фонду. Тобто людина може проживати в будь-якому місці, але матеріальну допомогу отримає лише там, де зареєстрована.

Грошову допомогу до 9 Травня від міської влади отримають мешканці міста, які фактично проживають на території Вінниці і знаходяться у списках єдиного державного реєстру.


Переглядів: 2687
Поширень: 0