В ніч з 24 на 25 лютого у Вінниці поліцейські задокументували факт пропозиції вінничанином неправомірної вигоди в сумі 5 тисяч гривень.

Близько 2.30 патрульні поліцейські приїхали на виклик про дорожньо-транспортну пригоду на перехресті вулиць Академіка Янгеля та Замостянської.

На місці події зіткнулися два автомобіля – «Volkswagen Т5» та «Fiat Ducato». В результаті ДТП ніхто не постраждав. При спілкуванні з 18-річним водієм «Volkswagen Т5» інспектори помітили в нього ознаки алкогольного сп’яніння. Патрульні провели освідування, яке встановило, що рівень алкоголю в організмі водія в 4,5 рази перевищував допустиму норму (0,91 проміле).

На Замості після скоєння ДТП поліцейському намагалися дати 5 тис. грн. хабаря

Як тільки поліцейські почали складати на водія протокол за водіння транспортом у стані алкогольного сп’яніння, на місці події з’явився товариш правопорушника. Чоловік запропонував поліцейському хабар в розмірі 5000 грн.

Поліцейські попередили його про кримінальну відповідальність за дачу хабара, однак чоловіка це не зупинило. Патрульні викликали слідчо-оперативну групу поліції. 27-річного зловмисника доставили до Лівобережного відділення поліції.

На Замості після скоєння ДТП поліцейському намагалися дати 5 тис. грн. хабаря

За словами начальники Лівобережного відділення поліція Романа Андрущака, за цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 369 КК України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). Такий злочин карається штрафом від п’ятисот до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавленням волі на той самий строк.



Переглядів: 2046
Поширень: 0