Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

Як це відбуватиметься:

➡️️ З другої половини березня Пенсійний фонд розпочне виплати перерахованих пенсій військовослужбовцям. Основі виплати розпочнуться з 1 квітня.

➡️ Пенсії будуть перераховані з 1 січня 2018 року. Тобто, в квітні військові пенсіонери отримають перераховану пенсію за січень-квітень.

➡️ Пенсії перерахують за довідками уповноважених структур, в яких особи проходили службу (Міноборони, МВС, та інші) - пенсіонерам не потрібно окремо звертатися до Пенсійного фонду.

➡️ Для перерахунку пенсій військовослужбовцям (окрім осіб начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ) будуть враховані: оклад за посадою, оклад за спеціальним званням, процентна надбавка за вислугу років.

➡️ При перерахунку пенсій особам начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ враховуватимуться: оклад за посадою, оклад за спеціальним званням, процентна надбавка за вислугу років, щомісячні додаткові види грошового забезпечення, премія за січень 2016 року.

Пенсії будуть підвищуватись поетапно:

↗️ На першому етапі, починаючи з 1 січня 2018 року, пенсії для військовослужбовців підвищаться в середньому на 1500 грн.
↗️ З 1 січня 2019 року пенсії зростуть в середньому ще на 750 грн.
↗️ І з 1 січня 2020 року – ще в середньому на 750 грн.

Таким чином за два роки військові пенсії зростуть приблизно удвічі. Зараз середня пенсія військових складає 2898,41 грн.

✅При перерахунку пенсій також враховано вимоги Закону «Про пенсійне забезпечення військовослужбовців та деяких інших категорій осіб» в частині перерахунку пенсій колишнім працівникам МВС відповідно до закону «Про Національну поліцію України». Пенсії їм буде перераховано з 1 січня 2016 року з розстрочкою виплати коштів за попередній період.

➡️ Тобто з 1 січня 2018 року вони будуть отримувати нові пенсії, а сума за попередній період їм буде виплачуватись починаючи з 1 січня 2019 року.

✅ Загалом пенсії будуть переглянуті для 12 силових відомств.
✅ Підвищені пенсії мають отримати майже 498 тис. осіб.
✅ У бюджеті Пенсійного фонду передбачено 7,8 млрд грн для підвищення військових пенсій.



Переглядів: 1989
Поширень: 0