На минулому тижні з настанням потеплінням почав танути сніг. Протягом вихідних у вінничан не виникало особливих незручностей з надлишком води на вулицях та тротуарах. Цього вдалось досягнули за рахунок проведення восени минулого року ремонту зливоприймальних решіток та очистки зливової каналізації, яку здійснювали в тому числі з допомогою нового обладнання для промивання каналів.

У Вінниці загалом функціонує більше 36 кілометрів зливової каналізації. Щороку будуються нові канали по вулицях, де є необхідність водовідведення, і таким чином розширюється мережа.

Щоб вода встигала сходити у колодязі та не виникало підтоплень, комунальні служби міста постійно проводять очистку зливової каналізації. Її обстеження проводиться по графіку. У випадку, коли колодязь забивається, його очищають. Крім того, щороку проводиться профілактична очистка цих об’єктів.

«Весняна профілактична очистка зливової каналізації та русел малих річок розпочнеться через кілька тижнів. Нагадаємо, що восени минулого року місто придбало спеціальне обладнання для промивання каналів. Крім того, що воно забезпечує якісну очистку каналізації, щей дає змогу набирати більше води для промивання ніж було раніше», – каже начальник відділу утримання об’єктів благоустрою департаменту комунального господарства та благоустрою міської ради Вячеслав Хілінський.

Також Вячеслав Аполлінарійович звернувся до вінничан з проханням не засмічувати зливоприймальні решітки та русла малих річок, адже крім болота, яке понаносилася із дощовою водою, працівники щоразу вигортають сміття, яке накидали самі мешканці. Досить часто засмічують водойми мешканці будинків, які розташовані біля річок, викидають пластикові пляшки, побутове та будівельне сміття, автомобільні шини, корчі, величезні колоди. Над виявленням такого засмічення працює Муніципальна поліція.



Переглядів: 1743
Поширень: 0