Вінничанин облаштував в сільський орендованій хаті таку собі міні-теплицю, де вирощував голландську коноплю. Як пояснив 49-річний хазяїн цих наркокущів міліціонерам, всі ці пристосування він створив, аби...

виростити марихуану для власного споживання. Процес вирощування був детально продуманий. Зокрема, було обладнано системи поливу, обігріву та вентиляції в автоматичному режимі.До того ж, специфічне насіння сортової низькорослої марихуани (у народі – гідропоніки) навряд чи випадково потрапило до рук садовода-любителя. За деяким даними, одне зернятко таких конопель на чорному ринку коштує від 2 до 15 євро. Загалом після дозрівання одна рослина гідропоніки може принести прибуток своєму власнику на суму близько 5 тисяч гривень. У помешканні було вилучено 15 кущів таких рослин та поліетиленовий пакет з вологим листям рослин зеленого кольору. Цю теплицю правоохоронці виявили 21 квітня в одному з сіл Житомирського району, де вінничанин-"ботанік" винаймав собі житло.

На даний час працівники житомирської міліції працюють над встановленням каналів надходження насіння та збуту готового продукту. За зібраними матеріалами вирішуватиметься питання про порушення кримінальної справи за статтями 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) та 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України.


Переглядів: 2867
Поширень: 0