Уперше за 40 років у Вінниці розпочали капітальний ремонт пам’ятника льотчикам-визволителям, які брали участь у Великій Вітчизняній війні. Монумент стоїть на просп. Космонавтів.

у Вінниці розпочали капітальний ремонт пам’ятника льотчикам-визволителям

Його встановили 1969 року, навпроти входу до Лісопарку. Тоді почали розбудовувати мікрорайон Вишенька.

— Пам’ятник зовні був у нормальному стані. Його ж підбілювали усі ці 40 років, — розповідає Віктор Присяжнюк, директор фірми ”Подільська інжинірингова компанія”. Їй міська рада замовила реставрацію. — Постамент ми покриємо розчином ”спрут”, який захищатиме арматуру, бетон та шпаклівку від вологи. Зверху покрасимо спеціальною водостійкою фарбою.

2007 року троє школярів піднялися у кабіну літака, який стоїть на постаменті заввишки 12 м. Награвшись у кабіні, двоє спустилися донизу. А один злякався. Голосно плакав. Вибратися йому допомогли перехожі.

— Пам’ятник на балансі міськради. А літаком опікується військова частина А-1231 із села Гавришівка, — говорить Юрій Ігнат із прес-центру Військово-повітряних сил. — Мерія звернулась до бригади транспортної авіації в Гавришівці з проханням допомогти відремонтувати літак. Кілька солдатів чекають, коли зможуть зробити свою частку роботи. Літак мають пофарбувати у сріблястий колір. Усередині його нічого не робитимуть.

До 9 травня проведуть поточний ремонт пам’ятників воїнам-визволителям у мікрорайоні Сабарів, меморіалу на місці поховання в’язнів концтабору по вул. Чехова, пам’ятника Івану Бевзу та меморіалу танкістам на розі вул. 8 Березня і Примакова

По області до впорядкування монументів залучатимуть безробітних.


Переглядів: 6793
Поширень: 0