27 березня поліцейські сектору ювенальної превенції м. Вінниці провели рейд з перевірки умов виховання дітей з проблемних сімей. У Вінниці проживає 116 дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах. Поліцейські регулярно відвідують такі сім'ї та контролюють, в яких умовах виховуються діти, надають необхідну консультативну допомогу батькам.

Поліцейські відвідали 5 таких сімей. Родини, які з різних причин опинились в складних життєвих обставинах, перевіряються щотижнево. Поліцейські опікуються, аби діти виховувалися в нормальних умовах, цікавляться стосунками, які складаються в сім'ях між дітьми і батьками. Перевіряють, чи дорослі потурбувалися про харчування, одяг та чи відвідують діти школу або дитячі садки.

- До кожної такої родини в нас індивідуальний підхід. За потреби ми залучаємо психологів, консультуємо з різних питань батьків. При виявленні фактів насильства чи неналежного виховання дітей, ми притягуємо винуватців до адміністративної відповідальності, проводимо усі заходи, аби подібні випадки не повторювались, інформуємо службу у справах дітей для подальшого реагування, - зазначив начальник сектору ювенальної превенції Вінницького відділу поліції Володимир Борищук.

Вінницькі поліцейські опікуються дітьми, які виховуються в проблемних сім’ях

Подібні профілактичні відвідування дають позитивні результати, ситуація в сім'ях змінюється на краще. У чотирьох з п’яти сімей, які сьогодні перевірили поліцейські, батьки стали на шлях виправлення. Так, вінничанка, яка раніше зловживала спиртними напоями, привела в порядок квартиру, у якій проживає з 4-річним сином, займається пошуками роботи. Дитина була нагодована та охайна, почала відвідувати садок.

Але не всі дорослі прислухалися до раніше отриманих попереджень від поліцейських та соціальних служб. Поліцейські провели профілактичну бесіду з однією із вінничанок, на яку знову поскаржилися родичі через те, що вона періодично вживає алкогольні напої. Дівчина самотужки виховує 2-х річну дитину. Молоду матір попередили, до яких наслідків може призвести така її поведінка.

Вінницькі поліцейські опікуються дітьми, які виховуються в проблемних сім’ях

У місті Вінниці проживає 72 сім`ї, які опинилися в складних життєвих обставинах, в яких виховується 116 дітей.



Переглядів: 2460
Поширень: 0