Протягом квітня відбудеться ряд публічних обговорень та експертних дискусій щодо майбутнього парку «Хімік». Рішення про необхідність вивчення громадської думки щодо розвитку рекреаційних зон території Замостя та доцільності створення парку культури і відпочинку «Хімік» було ухвалено Вінницькою міської радою на сесії 30 березня 2018 року (№ 1143). Здійснити його депутати доручили «Інституту розвитку міст» - комунальному підприємству Вінниці, яке займається аналізом існуючих проблем міського розвитку, розробкою стратегічних документів, вивченням сучасних урбаністичних практик, сприянням розвитку громадянського суспільства та ін.

Для якісного аналізу та всебічного вивчення ситуації «Інститут розвитку міст» запланував провести низку публічних зустрічей з жителями району, консультацій з експертним середовищем та представниками різних зацікавлених сторін. «Мета дослідницького урбан-проекту «Хімік» – сформувати максимально повну картину існуючого використання території, з’ясувати потреби усіх користувачів та стейкхолдерів, визначити переваги та недоліки поточного стану території, ризики та її потенціал, а також випрацювати можливі сценарії розвитку території», - повідомляють в комунальній установі.

Зокрема вже наступного тижня, 10 квітня, планується перше публічне обговорення, яке відбуватиметься безпосередньо на території парку «Хімік» з 18:00 до 20:00. Під час заходу урбаністи планують з’ясувати в учасників дискусії, як сьогодні використовується територія, хто нею користується та які потреби ці люди мають. Через день – 11 квітня – разом з іншими фахівцями з міського розвитку, архітектури та урбаністики планують обговорити інформацію, отриману зі спілкування з мешканцями, та результати досліджень території, над якими вже зараз працюють в «Інституті розвитку міст» разом з волонтерами та консультантами. Заключна публічна подія запланована на 22 квітня (неділя), коли мешканцям мають представити можливі сценарії використання міського простору, щоб спільно визначити бажаний шлях подальшого розвитку «Хіміка».

Стартує вивчення громадської думки щодо парку «Хімік» на Замості

Окрім того, фахівці «Інституту» здійснять моніторинг використання рекреаційних зон території кварталу обмеженого вулицями Некрасова, Академіка Янгеля, Батозька, Героїв Крут та застосують ряд інших аналітичних інструментів дослідження. Для висвітлення перебігу дослідницького урбан-проекту створено Фейсбук-сторінку.

Згідно з рішенням міськради, свої висновки та результати «Інститут розвитку міст» має представити на розгляд постійної комісії міської ради з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи до 1 травня 2018 року, після чого Вінницька міська рада має визначитись з подальшими кроками.


Витяг з рішення міськради №1143 від 30.03.2018:
1. Доручити КП «Інститут розвитку міст» провести вивчення громадської думки», шляхом публічних обговорень, щодо зі створенням парку культури і відпочинку «Хімік» та забудовою і розміщенням об’єктів передбачених містобудівною документацією, з прийняттям пропозицій від осіб передбачених п.7 ст. 21 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», та представити результати на розгляд постійної комісії міської ради з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи в термін до 1 травня 2018 р.



Переглядів: 1987
Поширень: 0