Навчатись у гуртках юридичної грамотності, англійської мови, психології, здорового способу життя, отримувати соціальну допомогу, адресну матеріальну допомогу можна у Територіальному центрі соціального обслуговування громадян міста Вінниці. Про це сьогодні під час зустрічі повідомила директор цього підрозділу структури Галина Бачинська головам квартальних комітетів, щоб вони в свою чергу могли розповісти про такі послуги людям, які проживають у првиатному секторі.

Терцентр – це комунальний заклад, який надає соціальні послуги громадянам літнього віку та людям з інвалідністю. Він складається з двох відділень соціальної допомоги на дому, відділення денного перебування і двох відділень організації надання адресної матеріальної допомоги.

У 2017 році всіма формами соціального обслуговування Терцентру було охоплено 7497 вінничан. Соціальні послуги, які надаються вдома, і які входять до переліку гарантованих соціальних послуг, – безкоштовні. Для людей літнього віку у відділенні денного перебування відкриті гуртки. Серед них – гуртки комп’ютерної грамотності, англійської мови, юридичної грамотності, духовного розвитку, психології, здорового способу життя, рукоділля, української мови, краєзнавчий та кіногурток. Також тут можна пограти в шахи, шашки та покер, відвідати музичний гурток та новий факультет «Стежками природи».

Головам квартальних комітетів розповіли, де вінничани літнього віку можуть цікаво і з користю провести час

«Ми докладаємо багато зусиль для об’єднання пенсіонерів, вивчаємо їхні інтереси, підтримуємо їх бажання спілкуватись. В університеті третього віку отримали знання на шістьох факультетах 665 наших вінничан. Навчання пенсіонерів проводиться у формі лекцій, бесід, тренінгів, теоретичних і практичних занять. Кількість бажаючих відвідувати гуртки Терцентру постійно збільшується. Деякі люди не знають, чим зайнятись після того, як виходять на пенсію, а у нас вони розуміють, що життя продовжується і у тут можна з цікаво провести час», – каже директор Територіального центру соціального обслуговування громадян міста Вінниці Галина Бачинська.

Вінничани літнього віку, які мають бажання відвідувати гуртки Терцентру, долучитись до благодійних акцій, відвідувати екскурсії до музеїв та брати участь , можуть телефонувати за номерами 67-05-64, 67-07-44.



Переглядів: 1901
Поширень: 0