З лютого цього року на території області в рамках загальнодержавних проводяться профілактичні заходи «Мігрант». За цей час поліцейські виявили 91 нелегального мігранта та 254 порушники законодавства про правовий статус іноземців й осіб без громадянства.

Метою операції є контроль за виконанням законодавства в міграційній сфері, виявлення фактів незаконного перебування на території області іноземців або осіб без громадянства, а також попередження інших правопорушень.

За період відпрацювання відносно 79 правопорушників прийнято рішення про примусове повернення в країну походження, 4 – про примусове видворення, 8 – рішення про заборону в’їзду. 3 особи розміщено до пунктів тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, 4 скорочено строк перебування в Україні.

Поліцейськими виявлено 254 порушники законодавства про правовий статус іноземців та осіб без громадянства. На них складено 178 протоколів про адміністративні правопорушення за ст. 203 КУпАП (порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України), 75 протоколів за ст. 205 КУпАП (невжиття заходів до забезпечення своєчасної реєстрації іноземців і осіб без громадянства) та 1 – за ст. 204 КУпАП (порушення порядку працевлаштування, прийняття на навчання, надання житла, реєстрації іноземців та осіб без громадянства та оформлення для них документів).

Всього було накладено адміністративних штрафів на суму – 112090 грн, з яких сплачено – 105460 грн.

Профілактичні заходи тривають.



Переглядів: 1543
Поширень: 0