3 травня 2018 року на базі Вінницького обласного військового комісаріату відбулася відправка 25 чоловіків оперативного резерву першої черги до навчального центру у місто Житомир. Перед відправкою військовослужбовцям оперативного резерву детально роз’яснили питання  соціального забезпечення резервістів.

Метою зборів резервістів є підтримка постійної бойової готовності військових підрозділів та окремого військовослужбовця у складі бригади. Після того, як резервісти прибудуть на збори, вони будуть забезпечені військовою формою, зброєю та засобами захисту. 

Перші два тижні резервісти будуть займатися фаховою підготовкою. Протягом другої половини місяця заплановано проведення військових на полігони, де відбудуться навчання у складі бригад.

За резервістом на час зборів зберігається його місячна зарплата. Крім того, кожному виплатять кошти у залежності від його звання. Якщо резервіст на день призову був непрацюючим, йому все-одно виплатять мінімальну заробітну плату.

Тривалість навчань не змінилася і складає 30 діб. По закінченню зборів та виплати відповідного фінансового забезпечення, резервісти повернуться до своїх домівок.  



Переглядів: 1821
Поширень: 0