Оперативники управління протидії наркозлочинності знешкодили злочинну групу з чотирьох осіб, які протягом півроку збували метадон. Троє підозрюваних у наркоторгівлі затримані в процесуальному порядку в ізоляторі тимчасового тримання. У них вилучені грошові гроші, метадон, банківські картки та інші речові докази злочинної діяльності.

За словами начальника Управління протидії наркозлочинності ГУНП у Вінницькій області Віталія Стахова, в рамках відкритого кримінального провадження за фактом збуту наркотиків групою осіб, поліцейські провели ряд оперативних закупок метадону та задокументували злочинну діяльність групи. Зловмисники різними способами збували наркозалежним особам наркотичну речовину – як шляхом безпосереднього продажу, так і через «закладки» на вулицях м. Вінниці. Після надходження коштів на банківську картку, зловмисники повідомляли місце, де можна було забрати замовлений наркотик.

У Вінниці поліцейські затримали злочинну групу, яка збувала метадон

В ході санкціонованих обшуків за місцем проживання членів злочинної групи вилучено грошові кошти, банківські картки, розфасований для продажу метадон та марихуану. Крім того вилучено 16 «закладок» з метадоном в різних місцях м. Вінниці. За цінами «чорного ринку» одна доза метадону (0,25 гр) коштує 400 грн.

Серед членів злочинної групи – 44-річна вінничанка, її 25-літня дочка з 29-річним чоловіком та 17-річний племінник. Найстарша підозрювана у наркоторгівлі та її зять уже притягувалися до кримінальної відповідальності за злочини, пов’язані з незаконним обігом наркотиків.

У Вінниці поліцейські затримали злочинну групу, яка збувала метадон

Наразі троє підозрюваних затримані в процесуальному порядку в ізоляторі тимчасового тримання. Проводяться процесуальні дії для оголошення їм про підозру та обрання міри запобіжного заходу у вигляді взяття під варту. Правова оцінка дій четвертого, неповнолітнього учасника злочинної групи, буде дана в ході слідства.

У Вінниці поліцейські затримали злочинну групу, яка збувала метадон

З цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.307 КК України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів). Такий злочин карається позбавленням волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.



Переглядів: 2453
Поширень: 0