Внутрішньо-переміщеним людям, які не зареєстровані у будинку чи квартирі, а фактично там проживають, можуть надавати субсидію, навіть якщо вони не мають договору оренди. Таке рішення може прийняти спеціальна комісія, що працює при міській раді. Про цей йшлось сьогодні під час прес-конференції щодо нових правил нарахування субсидій.

На обліку у Вінниці перебуває 5771 внутрішньо-переміщених людей або 4800 родин. Неодноразово вони піднімали питання, в тому числі й на рівні Міністерства, про те, що вони не можуть оформити субсидію на підставі договору найму, бо власники житла не хотіли з ними підписувати цей договір. Тому Уряд максимально спростив механізм отримання субсидій в таких випадках.

Тепер внутрішньо-переміщеним людям потрібно подати лише заяву та декларацію, в якій зазначено фактично проживаючих у житловому приміщенні. На підставі цих документів і призначатимуться субсидії, договору оренди тепер для цього не потрібно.

«Хочу зауважити, що після того, як внутрішньо-переміщені люди нададуть нам документи, до них обов’язково прийде державний соціальний інспектор. Актом обстеження він засвідчує людей, вказаних у декларації та перевіряє, чи дійсно вони там проживають. Наприклад, якщо в документі вказано, що в приміщенні проживає п’ять людей, ми приїжджаємо, а там лише одна людина, яка каже, що четверо інших – в роз’їздах, то ми не можемо бути певними, що там дійсно проживає п’ятеро», – розповіла директор департаменту соціальної політики міської ради Лариса Попова.



Переглядів: 1861
Поширень: 0