Збірні команди вінницьких вишів, професійно-технічних навчальних закладів та учні шкіл змагались за перемогу на стадіоні Центрального парку культури і відпочинку ім. Горького.

Півтори тисячі чоловік взяли участь у легкоатлетичній естафеті присвяченій Дню ПеремогиСпортивні організації міста вже більше шести десятків років День Перемоги відзначають проведенням масової легкоатлетичної естафети. До у часті у змаганнях допускаються школярі та студенти навчальних закладів міста, а також ветерани спорту та Великої Вітчизняної війни. Дистанція завдовжки 1600 метрів поділена на 8 етапів по 200 метрів кожний. Команди-учасниці складаються з восьми спортсменів. Школам дозволено включати до складу своїх команд учнів без обмеження віку.

Цьогоріч в естафеті взяло участь близько півтори тисячі чоловік. Як повідомив голова комітету по фізичній культурі та спорту Вінницької міської ради Сергій Краєвський, переможці естафети отримають кубки та грамоти. «Приємно те, що традиції нашого міста не змінюються, і я вважаю, що вони повинні підтримуватись і надалі, - говорить Сергій Краєвський. - Естафета, присвячена річниці Великої Перемоги, проводиться для того, аби наші ветерани показали приклад молоді, а майбутні чемпіони долучались до здорового способу життя».

Найстаршим учасником естафети став 76-річний Анатолій Локаєнко. У таких змаганнях він бере участь доволі часто. Цьогоріч пан Анатолій разом із іншими ветеранами відкрив змагання «забігом миру», пробігши одне коло стадіону. Після цього молодь із навчальних закладів Вінниці розпочали естафету. «Я б хотів порадити молодому поколінню перш за все, хоча б на дві години вимикати комп\'ютер і займатися фізичними вправами, - говорить Анатолій Романович. - Тоді і настрій буде кращим, і оптимізму буде додаватись».


Переглядів: 2632
Поширень: 0