9  травня усі підрозділи поліції м. Вінниці шукали чотирьох малолітніх дітей, які зникли у Вінниці. З помешкання двох сестричок зникла велика сума коштів в доларах та гривнях. На очах у багатьох людей дівчатка впродовж дня витрачали чималі гроші на розваги та таксі і ніхто з дорослих не зупинив їх.

Ввечері 9 травня до поліції звернулась вінничанка з заявою про зникнення двох доньок віком 7 та 11 років. Заявниця повідомила, що діти пішли з дому без мобільних телефонів та великою сумою грошей у доларах та гривнях.

Як розповіла начальник відділу ювенальної превенції Головного управління Нацполіції Вінниччини Людмила Кузнєцова, на пошуки дітей задіяли весь особовий склад вінницької поліції. Поліцейським вдалося встановити, що сестрички протягом дня побували у різних магазинах міста, кафе, центральному ринку та міському парку, залишаючи робітникам атракціонів чималі «чайові». Дівчата пересувались містом виключно на таксі. Скрізь їх супроводжували дві подруги – сестри-близнюки. Водій одного з таксі допоміг малолітнім дітям обміняти валюту на гривні. Як з’ясувалося, ввечері 12-річні дівчатка-близнюки додому також не повернулись.

Дві неповнолітніх вінничанки витратили усі батьківські заощадження на розваги

Близько 23.00 до мами близнюків зателефонувала родичка з Козятинського району та повідомила, що усі четверо дітей на таксі приїхали до неї та попросилися залишитися на ніч. Дівчата розповіли, що витратили усі батьківські заощадження на розваги і бояться повертатися додому.

Через байдужість дорослих діти могли опинитись у небезпеці або стати жертвами зловмисників.

- Просимо громадян не бути байдужими та звертати увагу на малолітніх дітей, які без супроводу дорослих витрачають значні суми коштів та користуються послугами таксі. Якщо ви стали свідком цього, одразу телефонуйте за номером 102, - зазначила Людмила Кузнєцова.



Переглядів: 1955
Поширень: 0