В Україні існує багато вищих військових навчальних закладів Міністерства Оборони України. Серед них: Харківський університет Повітряних Сил імені Івана Кожедуба, Національна академія Сухопутних Військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, Військова академія міста Одеси, Житомирський військовий інститут імені Корольова, Інститут Військово-Морських Сил Національного університету «Одеська морська академія», Військовий інститут Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації, факультет військової підготовки Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут, Військово-юридичний факультет Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, кафедра військової підготовки Національного авіаційного університету міста Київ, кафедра військової підготовки Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, кафедра військової підготовки Одеського державного екологічного університету.

У військових комісаріатах Вінницької області запрошують бажаючих вступати у військові навчальні заклади. Вищі військові навчальні заклади та військові навчальні підрозділи закладів вищої освіти здійснюють підготовку громадян на посади осіб офіцерського складу для проходження військової служби у Збройних Силах України та інших військових формуваннях, утворених відповідно до законів України. Підготовку для проходження військової служби за контрактом здійснюють військові коледжі сержантського (старшинського) складу ВВНЗ.

На навчання приймають осіб, які здобули повну загальну середню освіту з числа цивільної молоді, випускників військових ліцеїв та ліцеїв з посиленою військово-фізичною підготовкою, військовослужбовців строкової військової служби та військовослужбовців військової служби за контрактом.

Якщо Ви виявили бажання вступити на навчання у вищі військові навчальні заклади України, то Ви особисто маєте подати заяву до районного (міського) військового комісаріату за місцем реєстрації.

У заяві вказується: прізвище, ім’я, по батькові, рік, місяць і день народження, поштовий індекс, адреса місця проживання, контактний телефон, обраний напрям підготовки та перелік конкурсних предметів, з яких вступник зареєструвався для проходження зовнішнього незалежного оцінювання (якщо така реєстрація була).

До заяви додаються: автобіографія, копія документа державного зразка про повну загальну середню освіту, на основі якого здійснюється вступ, і додатки до нього, шість кольорових фотокарток розміром 3×4 см, копії документів, які встановлюють право на пільги при вступі до ВВНЗ, копія довідки про присвоєння ідентифікаційного коду, два поштових конверти з марками і заповненими особисто адресою проживання та адресою районного (міського) військового комісаріату, де вступник перебуває на військовому обліку та копія документа, що посвідчує особу та громадянство (паспорт громадянина України), військовий квиток або посвідчення про прописку.

Прийом до ВВНЗ здійснюється за результатами зовнішнього незалежного оцінювання з відповідних загальноосвітніх предметів:

  • математика
  • українська мова та література
  • фізика або історія або іноземна мова

За детальною інформацією звертайтеся до військового комісаріату за місцем реєстрації, де Вам наддадуть вичерпну інформацію, або у вищий військовий навчальний заклад.



Переглядів: 5324
Поширень: 0