В рамках акції, присвяченої Дню пам’яті людей, померлих від СНІДу, у приміщенні управління охорони здоров’я та курортів облдержадміністрації 13 травня відбулася прес-конференція, в роботі якої брали участь 16 травня – всесвітній День пам’яті людей, померлих від СНІДуперший заступник начальника управління охорони здоров’я та курортів облдержадміністрації Т.Бабій, головний лікар обласного Центру боротьби зі СНІДом І.Матковський, обласного Центру здоров’я, представники обласного та міського Центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, відділу у справах сім’ї, молоді та туризму міської ради, управління освіти міської ради, Вінницької обласної організації Товариства Червоного Хреста, обласного наркологічного диспансеру та неурядових громадських організацій «Позитив», «Отчий дім», «Паросток».

Мета акції – не лише вшанувати пам’ять людей, які померли від СНІДу, але й привернути увагу суспільства та представників влади до епідемії ВІЛ/СНІДу у нашій країні та Вінницькій області зокрема, нагадати про те, що ця проблема стосується кожного, а байдужість до неї може стати причиною смертей ще десятків тисяч людей.

16 травня – всесвітній День пам’яті людей, померлих від СНІДуАдже сьогодні Україна займає перше місце в Європі за темпами поширення ВІЛ/СНІД, щоденно в країні інфікується ВІЛ 58 осіб, помирає від СНІДу 8 громадян, захворюваність на СНІД збільшилася в 4,2 рази, а смертність від СНІДу – у 4 рази..

У Вінницькій області на диспансерному обліку станом на 5 травня 2010 року знаходилося 1466 ВІЛ-інфікованих, в тому числі з діагнозом СНІД – 342 хворих. З початку епідемії померло 503 ВІЛ-інфікованих громадян (у тому числі від СНІДу – 302 людини).

Під час проведення акції, яка відбудеться 16 травня 2010 року, у парку культури та відпочинку ім. М. Горького відбудуться:

  • виставка плакатів «Молодь проти СНІДу»,фотовиставка «Канікули кохання – 2», конкурс малюнків на асфальті, тематичні вікторини.

Планується:нагородження призами та роздача інформаційно-просвітницької літератури та символіки.
Бажаючі матимуть можливість здати кров на обстеження ВІЛ/СНІД.
Заключним акордом акції стане свічкова хода в пам’ять померлих від СНІДу.

Поряд з цим, за інформацією Вінницького обласного громадського Конгресу «Сталість» (одна з перших організацій, яка з 1999р. розпочала роботу з профілактики ВІЛ-інфекції серед споживачів ін’єкційних наркотиків та жінок, які надають сексуальні послуги за винагороду) 14 травня, буде проведено акцію щодо впровадження безпечної поведінки серед молоді в м. Вінниця.

За цей час Конгресом "Сталість" здійснено понад 42 медико-соціальних проектів серед найуразливіших груп населення у 10ти різних районах області.
За останні 6 місяців надано допомогу клієнтам у місті Вінниця та 6 районах області: щодо безпечної поведінки на загальну суму біля 130 тис. грн. (видано стерильних шприців 35,7 тис. шт.; презервативів 126 тис. шт.; зроблено більше 2 тисяч аналізів швидкими тестами на ВІЛ та хвороби, які передаються статевим шляхом; консультації фахівців медиків, психологів, юриста; розповсюдження інформаційних друкованих матеріалів та інше).


Переглядів: 4420
Поширень: 0