Згідно Наказу Міністра оборони України від 22.05.2018 №231 «Про призов громадян України на військову службу за призовом осіб офіцерського складу у 2018 році» у військових комісаріатах оперативного командування «Південь» Сухопутних військ Збройних Сил України призвуть громадян України, які закінчили військові кафедри до Збройних Сил України строком на 18 місяців.

Вінницький обласний військовий комісаріат продовжив комплектувати офіцерами запасу Збройні сили України. Цього разу у період з 13 по 14 червня 2018 рік планується призвати на військову службу до лав ЗСУ 31 офіцера запасу. Серед них – 7 жінок, які мотивовані, цілеспрямовано йдуть до армії та не бояться служити із зброєю в руках. Спочатку вони будуть проходити курси перепідготовки та підвищення кваліфікації, а потім будуть розподілені по військових частинах.

На військову службу за призовом підлягають офіцери запасу, громадяни України віком до 43 років, які пройшли повний курс військової підготовки за програмою підготовки офіцерів запасу, склали встановлені іспити, мають вищу освіту за освітнім ступенем не нижче бакалавра, яким присвоєно відповідне первинне військове звання офіцера запасу, не проходили військову службу в ЗСУ та придатні за станом здоров’я. Термін військової служби для осіб офіцерського складу за призовом, становить 18 місяців.

Залучення офіцерів до участі у проведенні антитерористичної операції можливе лише у добровільному порядку, за власним бажанням після укладання контракту про проходження військової служби.

Для офіцерів запасу діють досить привабливі мотиваційні чинники:

  • заробітна плата від 9 тисяч гривень;
  • продовольче та речове забезпечення;
  • щорічна оплачувана відпустка;
  • одноразова щорічна матеріальна допомога на вирішення соціально-побутових питань;
  • підйомна допомога при зміні місця служби;
  • безкоштовне лікування та пільгове оздоровлення в закладах МО України;
  • надання службового житла або грошової компенсації;
  • безоплатний проїзд тощо.



Переглядів: 2754
Поширень: 0