Голова облдержадміністрації провів підсумкову нараду з питань проведення наукового конгресу "ІV міжнародні Пироговські читання", присвяченого 200-річчю з дня народження Миколи Пирогова, який пройде у Вінниці 2-5 червня. Усім відповідальним службам Володимир Демішкан поставив крайній строк перевірки роботи з підготовки до заходу 25 травня.

25-го травня губернатор вимагатиме звіту від усіх причетних до підготовки і проведення міжнародного форуму, присвяченого 200-річчю всесвітньо відомого громадського діяча, хірурга, педагога Миколи Пирогова. До самого масштабного заходу залишився тиждень, і Володимир Демішкан нагадав, що «Пироговські читання - подія надзвичайна не лише для області, а й для України, адже передбачається участь 27 держав світу».

На Вінниччині 2-5 червня очікують понад тисячу гостей. Найчисленнішу делегацію відряджає Росія – в її складі 130 чоловік. Розселенням запрошених науковців переймається ректор національного медичного університету, центрального осередку усіх заходів. Василь Мороз зазначив: проблем з розміщенням у готелях не буде, складнощі виникають лише з VIP-номерами. Бажаючих приїхати до Вінниці значно перевищують можливості місцевих готелів, причому частина місць були заброньовані ще раніше.

В найшвидші строки мають будуть завершені ремонтні роботи в театрі Садовського. Як повідомив, директор муздрамтеатру Володимир Лозовський, на разі міняють крісла, завершують ремонт санвузлів та загальну косметичну реконструкцію приміщення.

Також губернатор поставив завдання приділити особливу увагу питанням безпеки людей: а саме громадської безпеки під час скупчень людей, технічної справності транспорту для перевезень делегацій, відповідності санітарним нормам ресторанно-готельних комплексів.

Володимир Демішкан наголосив: «Заходи у Вінниці повинні пройти на рівні світової спільноти відповідно до світового імені Миколи Пирогова».


Переглядів: 2956
Поширень: 0