Напередодні важливого державного заходу, а саме організації та проведення в області зовнішнього незалежного оцінювання, заступник голови облдержадміністрації Любов Спірідонова 27 травня провела нараду з керівниками відповідних служб.

Слід зазначити, що в області на зовнішнє незалежне оцінювання зареєструвалося 15203 осіб. З них – 10150 випускників систем загальноосвітніх навчальних закладів цього року та 5053 - випускників минулих років.

Директор Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти Геннадій Кузьменко проінформував про те, що у цьому році в області визначено 6 освітніх округів (міста Вінниця, Жмеринка, Могилів-Подільський, Тульчин, Гайсин, Липовець), де з 2.06.2010 до 23.06.2010 будуть функціонувати 37 пунктів тестування відповідно до графіку проведення зовнішнього незалежного оцінювання. Максимальна кількість пунктів тестування буде функціонувати для проведення тестування з історії України (19 пунктів).

Серед майбутніх абітурієнтів – 2 особи з обмеженими можливостями пересування та 4 особи із вадами слуху, для яких будуть створені відповідні спеціальні умови для проходження тестування.

Для проведення в області ЗНО буде залучено 8 вищих навчальних закладів, 3400 осіб, з яких понад 2900 - пройшли інструктаж, а 400 – навчання, оскільки долучаються до цієї справи вперше.

Начальник управління освіти та науки облдержадміністрації Ігор Івасюк відзначив, що у цьому році внесені суттєві зміни до правил прийому у вищі навчальні заклади. Так, абітурієнт має право вступати не більше ніж у 5 закладів і на 3 спеціальності. Пільговики мають право подавати оригінали документів лише в один ВУЗ, а в решту – вони вступають на загальних підставах.

Л. Спірідонова зауважила, що основною відмінністю зовнішнього незалежного оцінювання 2010 року є скорочення пунктів тестування, метою якого є підвищення ефективності та конфіденційності кожного з етапів процедури. А також і те, що ЗНО проходить поза навчальним процесом, тому з боку держави непередбачено підвезення абітурієнтів до місць складання тестування. Але, вона звернулась до керівництва ДАІ, управляння транспорту облдержадміністрації, керівництва обласними автостанціями з проханням докласти максимум зусиль, щоб уникнути будь-яких неприємностей під час доїзду абітурієнтів до пунктів складання ЗНО.


Переглядів: 2664
Поширень: 0