Протягом місяця 14-річний хлопець скоював крадіжки особистих речей відвідувачів одного з спортивних комплексів міста.

В квітні місяці поточного року до міліції стали систематично надходити схожі заяви від вінничан про те, що під час спортивних тренувань з їх шаф зникли особисті речі – мобільні телефони, МР3-плеєра та золоті прикраси. Всі потерпілі відвідували тренування в одному спортивному комплексі. Правоохоронці помітили, що заяви від постраждалих надходять в певні дні, а саме: понеділок, середа, п’ятниця. Отже, стало зрозумілим, що викрадач особистих речей серед постійних відвідувачів закладу. Ним виявився 14-річний юнак, житель одного з сіл Вінницького району, який в зазначені дні займався плаванням. Коли до хлопчика підійшли правоохоронці, він одразу зрозумів у чому річ і зізнався у скоєні крадіжок.

Начальник Ленінського відділу кримінальної міліції у справах дітей Володимир Борищук розповів, що під час тренувань хлопець підходив до гардеробниці, називав номер будь-якої шафи і отримував ключа. Після того, як він забирав вподобану річ, ключ повертав назад до гардеробу. Реалізовував викрадені речі старший брат, який навчається в одному з вінницьких технікумів. Власниками п’яти викрадених мобільних телефонів та одного МР3-плеєра стали його одногрупники. Ще декілька телефонів хлопець збув на центральному ринку. Єдиний скарб, який залишився у крадія, - це злотий чоловічий браслет. Його він заховав дома у металевій трубі від паркану. Браслет він боявся продавати, бо вважав, що саме він його може викрити.

За даними фактами працівниками міліції було порушено 10 кримінальних справ відносно підлітка за ч. 2 ст. 198 ККУ «Крадіжка», яка карається обмеженням або позбавлення волі на строк до 5 років. Відносно брата було порушено 5 кримінальних справ за ст. 198 «Придбання, отримання, зберігання чи збут майна, одержаного злочинним шляхом», яка карається арештом на строк до 6 місяців або обмеженням чи позбавленням волі до 3 років.


Переглядів: 3503
Поширень: 0