Три відділення міської поліклініки №1 на сьогоднішній день перевантажені. Такий висновок зробила спеціальна комісія, яка проводила аналіз наближеності філій до населення, яке проживає на території Тяжилова, військового містечка, вул. Немирівське шосе та неподалік «Олійножирового комбінату». Члени комісії з\'ясовували, чи зручно мешканцям обслуговуватись у існуючих філіях. По завершенню роботи комісії було прийнято рішення перерозподілити територіальні дільниці між відділеннями.

На сьогоднішній день міська поліклініка №1 обслуговує майже 41,5 тис. мешканців Вінниці. Вона складається із трьох відділень. Центральна база, або відділення№1, розташована по вулиці Москаленко, 42. У приміщенні розміщена адміністрація поліклініки та 11 дільниць сімейного лікаря, в яких обслуговуються 16 тисяч вінничан. Відділення №2 (вул. К.Маркса,44) обслуговує 22 тисячі дорослого населення. Одна з 11 дільниць другого відділення знаходиться по вул. Гладкова,3. Відділення №3 (вул. К.Маркса, 44) обслуговує 5 тисяч дітей. Там працює 5 педіатричних дільниць, з яких одна - на філії по вул. Гладкова,3.

Проблема полягає у тому, що в усіх трьох відділеннях люди нарікають на велике скупчення пацієнтів на малих площах. Особливо ця проблема є гострою у дитячому відділені, де через невеликі приміщення, існує велика ймовірність інфікування здорової дитини хворою. Окрім цього, додаткових приміщень потребує поліклініка, а кожне відділення - повноцінну лабораторну службу. Також необхідно забезпечити філії фахівцями вузької спеціалізації.

Комісія, яка проводила обстеження, для оптимізації роботи усіх відділень запропонувала вжити ряд заходів, частину яких уже втілено у життя. В першу чергу відбувся перерозподіл населення між дільницями та збільшено кількість сімейних лікарів. «Вже створено додатково 14 сімейних дільниць, одну педіатричну та дві терапевтичні дільниці. Лікарі сімейної медицини будуть надавати допомогу і дитячому, і дорослому населенню. На початковому етапі лікарі сімейної медицини (колишні дільничні терапевти) будуть обслуговувати дітей з семи років», - розповідає начальник управління охорони здоров\'я міської ради Тамара Васильчук.

Що стосується перспектив, то планується, що у приміщення по вул. Пархоменка, 13, де сьогодні працює обласний наркодиспансер, після завершення договору оренди можна буде перенести чотири дільниці сімейного лікаря з філії по пров. К.Маркса. Також там планується створити кабінети для щеплення, маніпуляційну, хірургічний кабінет, лабораторію, ЕКГ-кабінет та інші. Це значно розвантажить відділення №2 та №3 та наблизить медичну допомогу до населення, яке проживає в районі вулиці Пархоменка.


Переглядів: 3165
Поширень: 0