Як зазначив Микола Джига, основною темою засідання стали питання щодо взаємодії влади і бізнесу, налагодження взаєморозуміння між перевіряючими органами та підприємцями і створення належного ділового клімату на Вінниччині.

Як повідомив під час виступу голова представництва Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва у Вінницькій області Іван Надольний, є проблеми контролю за господарською діяльністю суб’єктів підприємництва. Він зазначив тенденцію, що в той час як перевіряючі інстанції наводять статистику відносно якої кількість перевірок зменшується, самі підприємці говорять про абсолютно протилежну ситуацію. І якщо раніше проблемою, на яку найбільше нарікали підприємці - невистачання оборотних коштів то зараз – це тиск зі сторони державних контролюючих органів.

Але водночас, Іван Надольний відмітив, що в плані перевірок Вінниччина одна із найспокійніших областей України. Він запропонував накласти мораторій на проведення позапланових перевірок щодо підприємців відповідних категорій.

В ході засідання була винесена пропозиція щодо необхідності створення та забезпечення на належному рівні центрів підтримки підприємництва у всіх районах Вінницької області. Голова облдержадміністрації підтримав її і зазначив, що буде жорстко реагувати на дії перевіряючих інстанцій, які проводять безпідставні додаткові перевірки.

«Я сподіваюся, що виявлення та аналіз найбільш несприятливих чинників в підприємницькій діяльності та їх взаємостосунках із владою дасть змогу сформувати пріоритетні напрямки розвитку підприємництва на Вінниччині, - підкреслив Микола Джига. - Адже наше завдання, завдання влади – якісно обслуговувати людей, адже влада існує для людей, для вирішення їх проблем. Тому має бути тактовне і толерантне відношення до підприємців, для яких необхідно створити нормальні умови роботи. Всі перевірки мають бути в рамках виписаних процедур. А ми завжди готові вислухати ваші пропозиції».

На завершення голова облдержадміністрації дав доручення головам райдержадміністрацій вирішити проблему низької закупівельної ціни на молоко у населення.

За оперативною інформацією за 5 місяців поточного року кількість заходів контрольного нагляду скоротилась на третину і склала більше 23 тисяч перевірок, проти 36 тисяч за цей період у попередньому році.

Кожна четверта перевірка визначалась, як позапланова. Найбільше позапланових перевірок проведено органами міліції, пожежного нагляду, ветеринарної медицини – більше ніж по 800 перевірок кожним.

Збільшила кількість перевірок на третину екологічна інспекція, майже на 10 % інспекція праці.

Найбільше перевірок перевірок здійснено органами санітарно - епідеміологічного контролю ( 5,7 тисяч), ветеринарної медицини ( 4,4 тисячі), пожежного контролю ( 3,4 тисячі).

За підсумками спільного розширеного засідання підготовлено відповідне доручення голови облдержадміністрації.


Переглядів: 3127
Поширень: 0