Працівники спецпідрозділу міліції «Беркут» затримали 29-річного вінничанина, який в приватному секторі Староміського району м. Вінниці з пневматичної гвинтівки відстрілював птахів та сусідських домашніх тварин.

За словами начальника спецпідрозділу «Беркут» Анатолія Стаховського, по телефонній лінії «102» надійшло повідомлення від 48-річної жительки міста Вінниці про те, що невідомий чоловік в подвір’ї приватного будинку стріляє з рушниці. Виїхавши за вказаною адресою, правоохоронці затримали 29-річного місцевого жителя, в якого вилучили пневматичну гвинтівку Hatsan 135 Magnum калібру 4,5 мм.

гвинтівка Hatsan 135 Magnum калібру 4,5 мм

Як зясувалось, того дня компанія з 6 чоловік зібралась відпочити на свіжому повіті у свого товариша, який проживає в приватному будинку міста. Добряче випивши молоді люди вирішили розважитись. Діставши пневматичну гвинтівку, хлопці почали стріляти по пташках та домашній птиці. В цей момент на машину одного з відпочиваючих заліз сусідський кіт. Такий вчинок для тварини став фатальним. Куля з гвинтівки влучила тварині в голову. Все це сталось миттєво і на очах хазяйки кота.

За даним фактом порушено кримінальну справу за ч. 1 ст. 296 ККУ «Хуліганство», яка карається штрафом до п’ятдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років. На сьогоднішній день стоїть питання про перекваліфікацію злочину на ч.1 ст. 299 «Жорстоке поводження з тваринами», яка карається штрафом до п’ятдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців.


Переглядів: 2745
Поширень: 0