З 1-го по 30 червня Державтоінспекція здійснює жорсткий контроль на лінії пасажиро перевезень. Мета операції, яка має назву «Автобус – 2010» - попередження аварійності на пасажирському транспорті, посилення транспортної дисципліни цієї категорії водіїв.

За словами заступника начальника УДАІ Павла Солоненка з початку заходів працівники Державтоінспекції здійснили перевірки більше 200 автоперевізників, які надають послуги з пасажирських перевезень. Оглянуто більше 2127 автобусів і мікроавтобусів. При цьому вже виявлено 345 одиниць пасажирського автотранспорту з технічними несправностями, що загрожують безпеці дорожнього руху.

Під час нагляду за безпекою дорожнього руху виявлено та задокументовано 972 порушення ПДР, з яких 2 факти керування автобусом в стані алкогольного сп’яніння. Найчастішими порушеннями Павло Дмитрович називає перевезення більшої кількості людей, керування автобусом без відповідних документів, відхилення від зазначеного маршруту, керування без талонів техогляду.

З настанням літа зростає об\'єм пасажирських перевезень, оскільки розпочинається сезон відпусток та екскурсій. А тому співробітники ДАІ у ході операції звертають особливу увагу на технічний стан транспортних засобів, які залучаються до перевезень людей.

Працівники ДАІ ретельно перевіряють готовність автобусів, мікроавтобусів та іншого пасажирського автотранспорту до експлуатації у літній період, і в першу чергу справність запасних та аварійних виходів, їх укомплектованість, відповідність переобладнання транспортних засобів законодавчим нормам. Також здійснюється посилений контроль за дотриманням водіями режиму праці та відпочинку, проходженням обов\'язкового технічного огляду автобусів перед виїздом на маршрут.

За результатами цих перевірок працівниками ДАІ тимчасово заборонено експлуатацію 120 одиниць пасажирського автотранспорту. Одночасно, по виявлених фактах порушень складено 47 адмінпротоколів, на посадових осіб автогосподарств пасажироперевізників за випуск на лінію технічно несправного автотранспорту. Крім того, під час проведення відпрацювання «Автобус – 2010» затримано 29 автобусів на арешт майданчику. Підготовлено та направлено до територіального управління головтрансінспекції області 7 подань на позбавлення ліцензій.

Стосовно виявлених порушень, особливо несанкціонованих перевезень організованих груп дітей, будуть вживатися жовсткі заходи реагування згідно з вимогами законодавства аж до позбавлення ліцензій на право перевезення пасажирів на маршрутах.


Переглядів: 2679
Поширень: 0