Більше 15 тонн чистого спирту і понад 700 літрів фальсифікованої горілки вилучили співробітники податкової міліції у чотирьох мешканців Калинівки на Вінниччині.

15 тонн спирту та 700 літрів горілки вилучили податківці на Вінниччині

Група налагодила у райцентрі організовану мережу виготовлення та збуту фальсифікованих алкогольних напоїв, що виготовлялися з нелегального спирту. Активний продаж сурогату здійснювався не лише «на дому» в реалізаторів та на місцевому ринку, але й у закладах громадського харчування. Так, фальсифіковані напої податківці виявили та вилучили в тутешньому кафе, що належить одному з реалізаторів групи. Втім, основна частина нелегального спирту – більше 10 тонн - та основне виробництво «самопалу» здійснювалося в помешканні організатора, 38-річного мешканця Калинівки. Більша частина цокольного поверху в його будинку заставлена пластиковими діжками зі спиртом – всього 52 діжки та знаряддям для виготовлення алкогольної продукції – лійки, шланги, спиртометри, фільтри, пластикові пляшки.

Загалом в ході одночасного проведення обшуків в рамках порушеної кримінальної справи за ч.3 ст. 204 Кримінального кодексу України (незаконне виготовлення, зберігання і збут підакцизних товарів, що становлять загрозу для життя і здоров’я людей) в помешканнях усіх членів групи податківці вилучили товарно-матеріальних цінностей на суму понад 930 тисяч гривень. Організатор групи утримується під вартою в ізоляторі тимчасового тримання. За скоєний злочин йому загрожує 5-10 років позбавлення волі.

Ольга Шишківська, прес-офіцер управління
податкової міліції ДПА у Вінницькій області

 


Переглядів: 2930
Поширень: 0