Голова Вінницької облдержадміністрації висловив занепокоєння загостренням негативних явищ в молодіжному середовищі. На цьому він наголосив перед депутатським корпусом під час розгляду питання щодо стану виконання обласної програми «Репродуктивне здоров’я». Тому доручив розширити існуючі регіональні програми, приділивши максимальну увагу підтримці молоді.

Демографічну проблему в державі, і області зокрема, голова облдержадміністрації пов’язує не тільки з соціально-економічними проблемами, а й відсутністю системної молодіжної політики. Незважаючи на те, що протягом останніх трьох років рівень народжуваності збільшився на 14%, а дитячої смертності – знизився на 24%, невтішні тенденції в сільській місцевості залишаються відчутними, зауважив очільник області. Проблеми з репродуктивним здоров’ям молоді, висока питома вага абортів серед дівчат-підлітків, поширення ВІЛ-інфекції – неповний перелік наслідків того факту, що «молодь в селі кинута напризволяще», констатує Микола Джига.

Губернатор переконаний: майбутнє вінницького села і області взагалі залежить не тільки від того, які умови створюватиме влада для всебічного розвитку молодих людей, а і який спосіб життя обиратимуть самі юнаки і дівчата.


Переглядів: 2521
Поширень: 0