Цьогоріч уже чимало мешканців багатоповерхівок скористались можливістю відремонтувати дахи своїх будинків, внутрішньо будинкові мережі та панельні стики шляхом співфінансування робіт. На сьогоднішній день уже здійснено капітальні ремонти дахів у дев\'яти багатоповерхівках, міжпанельні стики - у семи будинках, а також мережі водогону, опалення та каналізації чотирьох будинків та інші роботи. На усі ці потреби з міського бюджету було виділено більш ніж півтора мільйони гривень, мешканці витратили на капремонти 100 тисяч гривень.

Застарілість житлового фонду українських міст - одна з проблем, яку неможливо вирішити одним днем чи роком. Не зважаючи на те, що власниками багатоповерхівок є самі мешканці і повинні власним коштом здійснювати усі ремонтні роботи (квартири усі приватизовані, а мешканці є повноправним володарями території загального користування), міська влада пішла назустріч вінничанам і запропонувала долучитись до співфінансування капітальних ремонтів. При цьому міська казна бере на себе 70% витрат, решта - за рахунок мешканців, які хочуть швидко і надовго забути про проблеми своїх будинків.

Найбільш активні вінничани, дізнавшись про таку можливість, уже встигли усунути причини своїх нарікань на аварійний стан будинків. М\'які покрівлі оновлено у багатоповерхівках з адресами вул. 600-річчя,72, 600-річчя,12, Квятека,41, Збишка,9а, Келецька,103, Космонавтів,13, Заболотного,31. Шиферні дахи капітально відремонтовано в будинках по вулицях Київська,156 та Інтернаціоналістів,3. Окрім цього капітальні роботи проводились на міжпанельних стиках. Усунені проблеми у багатоповерхівках за адресами Пирогова,59а, Свердлова 174, 50-річчя Перемоги,6, просп. Юності,23, пров. К.Маркса,19а, вул. Літвіненка,40, просп. Юності,19.

Окрім цього з допомогою співфінансування відремонтовано внутрішньо будинкові мережі водопостачання, каналізації та тепломережі в будинках з адресами вул. Островського,62, Фрунзе,43, Ленінградська,35, 1-ий Київський провулок, 59.


Переглядів: 3004
Поширень: 0