За повідомленням органів внутрішніх справ протягом першої половини поточного року зареєстровано 6700 злочинів, що на 24% більше, ніж у відповідний період минулого. Із загального числа зафіксованих кримінальних проявів 37% кваліфікуються як тяжкі та особливо тяжкі. Умисних вбивств та замахів на вбивство скоєно на 14% більше проти відповідного періоду минулого року, кількість крадіжок збільшилась у 2 рази.

Про те зимою та весною було задокументовано "лише" 12 зґвалтувань і замахів на зґвалтування, що на чверть менше, ніж у першій половині минулого року. Менше стали грабувати та йти на розбій.

Загальна кількість потерпілих від злочинів становила 4011 осіб, що на 40% більше ніж у минулому році. Всього нагла смерть в результаті злочинів зменшила населення Вінниччини на 67 осіб.

Із загального числа причетних до злочинів 4100 осіб встановлених органами внутрішніх справ 56% ніде не працюють і не навчаються, більше третини раніше вже ставали на злочинний шлях і кожний шостий йшов на злочин перед цим заливаючи сумління совісті оковитою.

Тенденції не втішні. Якщо темпи не знизяться, то в кінці року по кількості злочинів Вінниччина може спуститись до рівня 2004-2005 року.

Підрозділи МВД нашого краю працюють напружено і їм вдається контролювати натиск кримінальних проявів, про що свідчить виявлення ними тільки на початку року 9 організованих груп та злочинних організацій, що причетні до 52 тяжких та особливо тяжких злочинів. Але наша міліція потребує і суттєвої допомоги громадськості. Те що кількість випадків шахрайства збільшилась на 38%, а хабарництва майже вдвічі говорить про певну безпідставну необачність вінничан. Шануймося та будемо обережними. Більше уваги дітям та пенсіонерам (серед жертв цьогорічної зими та весни 557 пенсіонерів та 181 неповнолітніх).


Переглядів: 4388
Поширень: 0