В сьогоднішніх умовах вкрай важливо не лише забезпечити існування великої кількості заходів для дітей, сімей і молоді, але й зробити їх популярними. Зрозуміло, що основою успіху є бажання дитини, молодої людини чи родини відвідати той чи інший захід і взяти в ньому активну участь.

Бажана Вінниця

Саме тому вінницький міський відділ сім’ї, молоді та туризму спільно з Молодіжною радою на днях провів анкетування стосовно організації змістовного дозвілля сімей, дітей та молоді. Молоді люди уже в звичних жовтих футболках і кепках пропонували перехожим відповісти на запитання анкети. Чого хотіли б батьки для своєї дитини? Що цікавить молодих людей? Можливо необхідно започаткувати нові чемпіонати для дворових команд? Якщо так, то що це має бути: футбол, баскетбол, доміно, шахи чи приміром... керлінг? А чи цікавить їх технічна творчість? А можливо вінничани прагнуть бути прагматиками і оволодіти сучасними модними тенденціями в ділових сферах? Вінниця може стати столицею флористів або ж любителів туризму?

Щоб відповідати на анкету було зручніше, організатори пропонували у літню спеку кожному, хто заповнив анкету келих прохолодного квасу.

Всього волонтери допомогли втамувати спрагу та опитали 960 городян у двох вікових фокус групах. Із них у різних мікрорайонах міста заповнили анкети 440 батьків (180 чоловіків та 260 жінок).

Ознайомившись з результатами опитування стало відомо, що доступність та мода на цифрову техніку спонукають до активного оволодіння мистецтвом знімати. Так, 86% батьків відповіли, що вони бажали б щоб їхня дитина навчилась професійно користуватись фото-відеокамерою.

Бажана ВінницяНе дивно, що батьки бажають здорового стиля життя для своїх родин. 81% вінницьких батьків рекомендували б своїй дитині відвідати заняття з сучасної фізкультури, якби такі кожного ранку проводились інструкторами в їх мікрорайоні. Що до участі своїх дітей в аматорських спортивних змаганнях, то наші земляки віддали б перевагу футболу - 34%, волейболу – 20%, шахам-шашкам – 20%, баскетболу – 16%, тенісу, бадмінтону, пінг-понгу по 10%.

45% батьків радо направили б своїх дітей на заняття у секції сучасних танців, 41% - у секції загартування та водних процедур, по 20% - в секції шейпінгу та східних бойових мистецтв. 80% батьків хотіли б щоб їхня дитина цікавилась технічною творчістю. Радіо і комп’ютерним гурткам віддали перевагу 35%, авто-мото – 31%. Кожен третій з батьків бажали б аби їх дитина займалася на курсах художньої вишиванки, догляду за домашніми рослинами та у клубі любителів тварин. Особливо приємно, що 39% батьків хотіли б щоб їх дитина відвідувала семінари з ділового етикету та мала змогу набути досвіду виступати публічно, 37% - з історії рідного міста, 36% - з сучасного мистецтва та духовного самовдосконалення.

Батьки своїм дітям поганого не побажають. А чого самі діти прагнуть найбільше? Загалом було опитано 275 юнаків та 285 дівчат. Незважаючи на одвічний конфлікт поколінь за результатами цього опитування прагнення батьків і їх дітей багато в чому схожі. Майже абсолютна більшість 88% юних вінничан хочуть навчитись професійно знімати фото-відео-камерами. 30% з задоволенням займалися б у автомобільному гуртку, 21% - у велосипедному, 15% - у гуртках з радіоелектронним спрямуванням. 31% дітей та молоді у вільний час воліли б спілкуватися та доглядати за тваринами.

Діти та молодь хочуть піклуватися про власне здоров’я (що правда трохи менше, ніж про це мріють їхні батьки). Так 73% опитаних щоранку із задоволенням брали б участь у заняттях з сучасної фізкультури, якби такі проводились у неподалік від їх домівки.

57% у вільний час цікавляться технічними новинками, 38% - сучасними танцями, 26% - східним єдиноборствами, 19% - загартуванням і водними процедурами. Що стосується спортивних змагань для аматорів у мікрорайонах то віддали б перевагу: футболу 48%, настільному тенісу – 30%, баскетболу і волейболу по – 28%, тенісу бадмінтону, шахам – по 5%.

Небайдужі діти та молодь до гуманітарних знань. Діловим стилем, етикетом та вмінням виступати публічно цікавляться 34% опитаних, сучасним мистецтвом та духовним розвитком – 31%, історією рідного міста – 21%. До клуб любителів тварин завітали б 31%, а технічній творчості хотіли б приділити свій час і увагу 57% молодих городян.

Руслан Анфілов, начальник відділу у справах сім’ї, молоді та туризму міської ради так прокоментував результати опитування: «Спираючись на дані, отримані від анкетування, найближчим часом відділ сім’ї, молоді та туризму запропонує нові цікаві заходи для юних вінничан. В першу чергу будуть реалізовані проекти, які мають найбільшу підтримку від городян. Для нас особливо важливо, щоб кожен знайшов щось цікаве саме для себе».


Переглядів: 4470
Поширень: 0