Підземний перехід ну вулиці Київській було збудовано майже три десятиріччя тому. З того часу у ньому проводилися лише косметичні ремонти. Цьогоріч тут вперше робиться капітальний ремонт, який планується завершити до 20 серпня.

За цей час у «підземці» буде повністю знято штукатурку та проведено роботи по зачищенню поверхонь і покриття їх спеціальними гідрофобними (водо відштовхуючими) розчинами «Спрут-5» та «Спрут-8». У Вінниці реконструюють підземний перехід на КиївськійПісля цього стіни будуть по-новому штукатуритись, шпаклюватись та фарбуватись. Крім того, зруйновану часом основу сходів та перекладини гранітних поверхонь буде повністю відновлено. Для того, аби люди з обмеженими фізичними можливостями та матері з дитячими візочками мали змогу без перешкод перейти дорогу через підземний перехід, тут також буде відновлено металеві елементи пандусів. Крім того, перехід буде забезпечений новим освітленням та системою видалення зливових вод.

Для безпеки пішоходів та задля забезпечення громадського порядку, у підземному переході буде розміщено опорний пункт міліції для патрульно-постової служби. Очільник міста Володимир Гройсман переконаний, що у цьому віддаленому районі пункт міліції просто необхідний. «Пересування по проїжджій частині на вулиці Київській є досить небезпечним для життя людей, - зазначив міський голова Володимир Гройсман, - а більшість із мешканців цього району, в тому числі і школярі, просто бояться спускатися до підземного переходу, тим самим наражаючи себе на небезпеку на дорозі. Влаштувавши тут пункт міліції, ми, по-перше, забезпечимо громадський порядок у переході. По-друге, зможемо зберегти на довгий час той вигляд «підземки», який вона матиме після завершення ремонту».


Переглядів: 3980
Поширень: 0