За чотири роки у садочках було відкрито 47 додаткових груп. Також протягом цього ж періоду було введено в експлуатацію новий дитячий садок «Перлинка» та передано у власність міської громади два відомчі садка - ДНЗ №1 та №50, які раніше були на балансі АК «Вінницяобленерго» та ЗАТ «Вінницький агрегатний завод».

Дітей дошкільного віку у Вінниці щороку більшає. 2005-го малюків, які відвідували садочки, було 9,5 тисяч. Цьогоріч їх вже понад 12,5 тисяч. Тому на сьогоднішній день питання про збільшення кількості дитячих садків та створення додаткових груп залишається актуальним. Саме у зв\'язку із цим до кінця поточного року заплановано створити 18 додаткових груп, тоді як у минулі роки їх вводилось по 12-15 щорічно. Це дасть можливість додатково забезпечити місцями у дошкільних навчальних закладах більш ніж 500 малюків. До кінця року у дитсадках буде відкрито 18 додаткових груп, а 12 садочків перейдуть на 12-годинний режим роботиОкрім цього, у мікрорайоні «Поділля» триває будівництво нового дитячого садка на 280 дітей. Він буде розташований у сьомому кварталі житлового масиву «Поділля». На сьогоднішній день уже завершено цегельну кладку будівлі та розпочато роботи по монтуванню покрівлі: зроблений каркас даху, встановлені слухові вікна та розпочато укладку черепиці. Планується, що новий садочок вже у першому півріччі 2012 року буде зданий в експлуатацію.

Цьогоріч у комунальну власність міської громади було передано ДНЗ №50, який раніше належав ЗАТ «Вінницький агрегатний завод» та працював лише 2-3 дні на тиждень, приймаючи дітей винятково працівників заводу. У січні поточного року у цьому садку вже було відкрито додаткову групу, а кількість вихованців із 139 дітей зросла до 190. Сьогодні ДНЗ №50 працює 12 годин на день і повний робочий тиждень. З переходом у комунальну власність працівники садка розпочали отримувати зарплатню (до цього була заборгованість). Значно покращилось харчування дітей та умови їх перебування.

До кінця року у дитсадках буде відкрито 18 додаткових груп, а 12 садочків перейдуть на 12-годинний режим роботиОкрім цього, аби батькам було зручніше користуватись послугами дитячих садків, у 2006 році почали змінювати графік роботи дошкільних навчальних закладів - з того часу 8 садків було переведено з 8-годинного робочого дня на 12-годинний. До кінця поточного року на такий графік роботи перейде ще 12 садків. Таким чином, діти зможуть знаходитись під доглядом вихователів весь час, поки батьки на роботі (раніше садки працювали здебільшого до 16:00).

Дитячий дошкільний навчальний заклад №1 був переданий на баланс міської ради АК «Вінницяобленерго» у січні 2008 року. Заклад був заснований «Вінницяобленерго» ще у 1981 році, але певний час підприємство було не в змозі утримувати садочок, тому всі витрати лягли на плечі батьків. В 2007 році це був найдорожчий садочок обласного центру. Після відповідних перемовин із керівництвом підприємства у мерії було прийнято рішення і підготовлено відповідні документи щодо передачі закладу на баланс міста. На сьогоднішній день у садку налічується 268 вихованців, функціонує 6 груп, одна з них - з 24-годинним робочим днем.

Наразі вирішується питання щодо передачі у комунальну власність іще одного відомчого дитячого садочка 732-го заводу Міністерства оборони. Цей садочок довгий час не використовувався за призначенням, і влада міста неодноразово пропонувала оформити його передачу у розпорядження територіальної громади міста Вінниці. Нещодавно був знайдений компроміс. До кінця року у дитсадках буде відкрито 18 додаткових груп, а 12 садочків перейдуть на 12-годинний режим роботиНа останній позачерговій сесії міської ради депутати ухвалили рішення про звільнення від сплати земельного податку на 2011-2012 роки ДП «732-й Вінницький ремонтний завод» Міністерства оборони, який знаходиться не в кращому економічному стані. Натомість дошкільний навчальний заклад заводу перейде до комунальної власності Вінниці. Це дасть змогу зменшити чергу у дитсадочки ще на 200 дітлахів. «Як тільки цей садочок буде передано в комунальну власність, ми приступимо до його комплексної реконструкції», - повідомив очільник міста Володимир Гройсман.

Зважаючи на те, що з кожним роком у Вінниці народжується все більше дітей, сьогодні вже розглядається питання про розширення мережі закладів шкільної освіти. У 2006 році було здано в експлуатацію довгобуд - школу №36 у селі Пирогово, будівництво якої було розпочато у 1999 році. Після чого на довгий час проект було зупинено. Сьогодні приміщення цієї школи відповідає сучасним вимогам: повністю обладнані комп\'ютерний клас, майстерні, спортивні зали, їдальня. Заклад має відокремлену котельню з устаткуванням, що відповідає новітнім технологіям. До кінця року у дитсадках буде відкрито 18 додаткових груп, а 12 садочків перейдуть на 12-годинний режим роботиНа сьогоднішній день у школі №36 навчається 470 учнів. В перспективі планується, що цю школу відвідуватимуть діти, які мешкають у мікрорайоні Сабарів (багато з них нині навчаються у 25-й, 18-й та 1-й школах).

Окрім цього, у наступному році планується розпочати будівництво іще однієї нової школи. Вона буде розташована у мікрорайоні П\'ятничани, по вул. Салтикова-Щедріна, матиме біологічний напрямок і зможе приймати на навчання 660 учнів. Проектом буде передбачено триповерхову споруду і декілька взаємопов\'язаних блоків - загальношкільний (вестибюль, актовий зал, їдальня), спортивний комплекс (із 2-х спортивних залів) та комплекс допоміжних учбових секцій із кабінетом охорони природи. Будівництво нової школи на П\'ятничанах входить до переліку заходів в рамках виконання спільної Угоди щодо регіонального розвитку Вінницької області та міста Вінниці, яку було затверджено розпорядженням Кабінету Міністрів України на початку 2010 року. «Протягом 2011-2013 років з державного та міського бюджетів заплановано виділити 36 млн. грн. на будівництво цього об\'єкту. - розповів міський голова Володимир Гройсман. - На сьогоднішній день підготовча робота у цьому напрямку вже ведеться, і нами розпочато процес проектування будівництва».


Переглядів: 5198
Поширень: 0